En toen was je opeens burgemeester

Auteur: Tresias Aegirsson

Gegroet Federatie,

Het is alweer een tijd geleden dat ik rondliep met dit paspoort, maar toen ik begon met rondlopen hoorde ik dat er geen burgemeester zou zijn in Centropolis. Altijd een leuke stad om burgemeester van te zijn, dus ik besloot om daar naar toe te gaan. En aldaar gaf ik me op voor het burgemeesterschap. En wat bleek, ik was de enige.

De grote Tresias Aegirsson werd plotsklaps burgemeester van Centropolis. Wat leuk, en ik begon meteen met mijn taak. Maar mijn taak was anders dan normaal. Door de plotselinge achtergebleven laag is er minder klei tot onze beschikking. Dit zorgde voor een waar oponthoud in het stadsmagazijn. De producten die binnenkwamen konden er niet. Immers, er was geen steen en dat is wel vaak nodig.

Gelukkig was mijn stad enorm rijk in verhouding tot andere steden in het befaamde Virtua en kon ik genoeg steen inkopen voor straten. Maar hoe kon ik nou parken maken? Zonder steen gaat dat niet werken en op het tempo dat er zagen werden geƫxporteerd op dat moment, duurde het nog jaren tot dat er fatsoenlijk steen kon worden verhandeld. Dus besloot ik samen met vele burgemeesters te gaan klagen over dit idee van Federal Coordinator.

Al gauw werd besloten dat we ook steen konden kopen voor andere bouwwerken dan alleen straten, gelukkig maar. Ik kon dus parken gaan aanleggen en mijn tuinders gingen al snel aan de slag. Maar dat was niet alles, de exportprijs werd uiteindelijk verhoogd bij het steen, naar 10 ISH per steen maximaal.

Een prachtig bedrag en eindelijk ging de handel goed. Nou, dit was dan een stukje voor The Miniconomist over de eerste paar dagen.

Ik zal wel vaker weer wat schrijven. Indien jij in een artikel wilt worden vernoemd, voor wat geld verzin ik wel wat nieuws over jou. En naamsbekendheid is zeer belangrijk in onze Federatie. Dat je dat maar weet!