Het geweld in Digitalië

Auteur: Consistent

Al sinds het begin van de handelsperiode is het raak in Digitalië, kruit & pistolen waren al snel verkrijgbaar. Het was een succes, althans voor de handelaren, want vanaf het begin is het direct raak. Enkele uren na het begin van de handelsperiode werd er al geknuppeld. Meerdere spelers zijn in de afgelopen dagen beschoten, beroofd en neergeslagen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Vermoedens zijn hoog, maar het is wachten op de verlossende getuigenverklaring.

Binnen een tijdsbestek van 4 dagen zijn er meer dan 6 personen terug naar Nederland gebracht.
Ook zijn de bomaanslagen er vroeg bij deze periode. Maandagavond ging de eerste bom van deze periode af. 750 ISH schade voor diverse personen. Nadat de deur van het huis eruit gebombardeerd was, konden de schutters hun gang gaan. Het doelwit? VirtuaCash. Het was slechts secondewerk voordat deze speler met spoed terug naar Nederland werd gebracht. Blijkbaar hadden de daders nog wat kruit over en lieten hun kogels afgaan op Consistent, die zich in datzelfde huis bevond. Ondanks de kogelregen overleefde deze speler het ter nauwer dood. 8.400 ISH was de schade inclusief de 750 ISH schade van de bom. Hoe het verder afloopt met deze speler, dat weet niemand.

Binnen 24 uur werd het dodental van één verhoogd naar zes. Een stijgingspercentage van maar liefst 500%. Het is afwachten hoe het de rest van de week zal vergaan, er lijkt op het moment geen einde aan te komen. Hoe het verder gaat lees je in de volgende editie van The Miniconomist.