Kavelstaat Monapoli verhoogt met diamanten: gelukt of mislukt?

Auteur: De poppenspeler

Aan het begin van de handelsperiode werd meteen het doel van mayor neuroman duidelijk. Hij wilde een kavelstaat groter dan 120 zodat er elke dag 1 kavelstaat bij zou komen. De beloning: 500 ISH persoonlijk en 1000 ISH subsidie voor elke inwoner. Zelf wilde ik mij graag opofferen. 1000 ISH betekent meteen een economische impuls en het stadsbudget zal aangepast worden aan het uitstekende milieu. In totaal werden 1.350 diamanten in de grond gepompt. In mijn eentje kwam de kavelstaat binnen 2 dagen en 4 uur na de start van het spel op 123. Een Miniconomy-record! De bewuste kavel had een staat van 61.027.

Missie compleet zou je denken. Tot middernacht bleek dat de kavelstaat geen 120 maar 130 moest zijn voor een dagelijkse verhoging van 1. De 1000 ISH subsidie waren al gegeven en zowel neuroman als ik waren onaangenaam verrast.

Wat doe je eigenlijk met een kavel van 61.027? Met alweer een goed idee van Troel werden de laatste skills ingezet op klei graven en nu is de winkel een diamant/kleiwinkel geworden. Zowel de steen- als glashandelaar zijn nu goedkoper uit bij mij met klei, dan dat ze zelf graven. Ene Johny Walker was er niet gerust op, gezien zijn opmerking: “De kavels rond 552-524 plus deze kavel mogen onder geen beding verkocht worden. Bedankt voor de medewerking. – This message is sent by the Miniconomy Authorities.” Johny: goede melkkoeien verkoop je nooit!!! (evenals goede Whiskey)

En die 1000 ISH subsidie? Die is ingeruild voor bloed. Technix, Loco_Tazz, nasi, nasi5, VirtuaCash, Stealthy en niet te vergeten rondewinnaar Thiefo3, zijn overleden. Het nut daarvan laat ik in het midden…