Toeristen met visa

Auteur: bonanza

De Iraanse President Ahmadinejad beschuldigt Europa ervan regen te stelen uit wolken die bedoeld waren voor Iran. De Europeanen zouden bepaalde technologieën bezitten om de regen te onttrekken. Ik laat in het midden of deze stoute Europeanen ook werkelijk zo ingenieus zijn om dit te ontwikkelen, maar het staat in ieder geval vast dat wij hier in de Federatie wél maar al te graag geld wegkapen voor de neus van onze buur.

Toeristen zijn een veelbesproken onderwerp. Elke toerist heeft zijn favoriete producten die hij in de hele Federatie koopt. Hij let daarbij op een groot aantal elementen zoals de prijs van het product, de totale aankoopsom, het aanbod van het product in de hele stad, de aantrekkelijkheid van een winkel (winkelborden doen het steeds uitstekend).

Wat opvalt is dat het voornamelijk de keuzes zijn van de individuele verkoper die een invloed hebben op zijn toeristenverkopen. Nationale politici en zelfs lokale politici zoals mayors hebben zo goed als geen invloed op het toeristengedrag. Hoe goed of slecht ze hun stad ook besturen, toeristen zullen er niet door aangetrokken of afgestoten worden. Volgens een ingewijde bron zouden de toeristen elke drie minuten alle steden afgaan en beoordelen of ze iets zullen kopen of niet. Meestal houden ze hun geld dus zelf bij, zoals je misschien al ondervonden hebt.

Dat daarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen de steden onderling wordt ook bevestigd door Federal Coordinator. “Hij kan niet in Kronenburg veel uitgeven en dan in Roebelarendsveen bezuinigen. Daaruit kunnen we afleiden dat toeristen hoogstwaarschijnlijk ook allemaal vrouwelijk zijn.”

Federal Coordinator beaamt verder dat ze inderdaad redelijk stand-alone zijn ingesteld en dat het vermoedelijk een goede zaak is voor de beginnende inwoners, zodat zij niet te lijden krijgen onder slecht bestuur van de mayor. Echter moeten we toch beklemtonen dat het ook een spijtige zaak is. Indien steden en (we zien het groots) zelfs landen met elkaar in competitie zouden kunnen gaan over toeristen, biedt dat heel wat nieuwe mogelijkheden voor politici die nu onontgonnen blijven. Er zouden afspraken gemaakt kunnen worden, er zou wetgeving over kunnen komen en in het meest extreme geval zouden er oorlogen gevochten kunnen worden over de komst van toeristen.

De leden van de Federal Union hebben duidelijk een extra argument nodig om echt rond de tafel te gaan zitten. Zou toeristengeld hen daarbij kunnen overtuigen? Het valt te proberen. Geef toeristen een visum en geef zo de politiek een invloed op waar ze heengaan. Bij slecht nationaal of lokaal beleid zullen de politici vast worden afgestraft. Slechte wetgeving, dat deert de gemiddelde handelaar niet zo, maar o wee als je in zijn zakken zit!