Volksverhuizing?

Auteur: Mr Geld

Zoals iedere dag bekijk ik als een braaf burger de clubs en de Newsfeed, zoals het bericht hieronder dat gepubliceerd werd in Cyberië op 20 juni om 20:36.

Citaat van Switzisch, die dit meldde op de Newsfeed:
“De afgelopen dagen hebben veel personen Cyberië verlaten om zich om zich elders te vestigen. De meeste ex-Cyberiërs vertrokken richting Digitalië of Ibisha.
Hoe is dit eigenlijk mogelijk? Zijn het de tegenvallende handelsprestaties van de afgelopen rondes? Is het de steeds groter wordende vijandigheid in de politiek? Of heeft het misschien te maken met de onafhankelijkheid van Zuid-Cyberië die niet doorging?”

Met dit bericht bedoelde hij ongetwijfeld ook zichzelf, want hij was laatst naar Monapoli, Digitalië verhuist. Heeft dát misschien iets te maken met dat hij afgezet was als President? Heeft hij besloten zichzelf heimelijk terug te trekken nadat hij op deze wijze zo afschuwelijk vernederd was? Zou kunnen, maar dat laat ik liever aan de ex-President zelf over.

Om een antwoord te geven op de 4 vragen die de gloednieuwe Digitaliaan heeft gesteld: ik betwijfel of het te maken heeft met de handelsprestaties, aangezien de meeste grote spelers niet meer zo letten op de winsten, maar op het sociale gebied van Miniconomy, zoals de politiek, onderwijs en ook het verschaffen van informatie, zoals deze krant! Dat is ook de reden waarom ik denk dat het vooral te maken heeft met de ‘steeds groter wordende vijandigheid in de politiek’. Dat probleem ontstond eigenlijk al aan het begin van deze handelsperiode toen de Partij van de Toekomst werd gekozen, maar dat is een ander verhaal.

Concluderend: Cyberië is niet bepaald aan het leeglopen en er is dus geen reden tot paniek.