Far, far away, de barbecue met de BBC

Auteur: pimgezel1

Er waren eens drie mannen, die mannen moesten hun reis afleggen langs de grootste bossen, de langste wegen, de duisterste steden om bij hun eindbestemming aan te komen, ja je raadt het al….. Haaksbergen.
Van heinde en verre kwamen deze heren om deze metropool te komen bezichtigen, Leiden, Rotterdam, niets was ze te gek. Om de reden waarvoor deze heren de grootse reis aflegden nou te kunnen volgen, ging ik als nieuwsgierige journalist toch ook mijn spullen inpakken om deze wereldreis te maken.

Beschermheer
Na een busreis van wel 45 minuten ben ik dan eindelijk aangekomen in het verwonderlijke Haaksbergen, het koninkrijk van Troel I. Na vijf minuten rond te kijken in het busstation stopt er plotseling een auto achter me. Ik hoor in één keer een duistere stem zeggen, “stap in”. Tot mijn verbazing was het de King van Digitalië, de enige echte, die natuurlijk niet zonder vermomming in haar auto kan rijden. We scheurden weg en na ongeveer twee minuten rijden kwamen we dan aan bij het wonderbaarlijke paleis, ik loop naar binnen en meteen zie ik iemand zitten. Het was natuurlijk de echte unieke Beschermheer van Digitalië, beagollum.

Duty calls!
Na een minuut of twee gepraat te hebben, riep de plicht alweer, meteen werden de laptops erbij gepakt en moesten de King en de Beschermheer weer hard aan het werk. Aangezien ik vergeten was exims te zetten was ik aardig blij dat er een mogelijkheid was vanaf het paleis van Troel. Na hard zwoegen en zweten begonnen de eerste discussies al, meteen werden de antwoorden opgezocht en naar aanleiding van die antwoorden kwamen er weer verdere discussies. Plotseling kwam er een dikke bolide aanscheuren, waardoor iedereen ophield met zijn gelijk proberen te bewijzen. Vanuit de bolide stapte er een man, ik herhaal, een man uit. Niemand minder dan Katharos, waarvan ik eigenlijk verwachtte dat het een 24-jarige blonde stoot zou zijn, stond voor de deur.

Voorgerecht
Toen werd het al weer tijd voor het Grande Diner de la Troel, de secundaire reden waarvoor deze mannen zover wilden reizen buiten de gezelligheid. Katharos en Troel waagden een poging om de barbecue aan te steken waarbij Katharos enkele keren bijna zijn hand verbrandde. Na een tijdje wachten was het dan zo ver, de butler (lees beagollum) schonk ons allen wat te drinken in en het voorgerecht kon geserveerd worden….
Niets minder dan hamburgers werden ons voorgeschoten, niet zomaar hamburgers, maar zwarte hamburgers. Aangezien Troel druk in de keuken bezig was en de heren weinig aandacht aan de hamburgers hadden besteed, leek het erop dat de hamburgers doorgingen voor een crematie. Op het eind heeftKatharos nog net één van de vier hamburgers kunnen redden, de overige hamburgers werden teruggestuurd naar de keuken.

Hoofdgerecht
Toen ging Katharos maar een poging wagen om een lekkere maaltijd voor te bereiden, dit lukte hem elke keer en het was werkelijk heerlijk. Iedereen zou jaloers zijn als je deze chefkok tot je beschikking hebt. Tijdens het diner ging het werk uiteraard gewoon door, met twee laptops op tafel en een heerlijke speklap kon het werk voortgezet worden.

Nagerecht
Als nagerecht kregen we niet wat iedereen zou verwachten, in plaats van een heerlijke Dame Blanche of een sundae-ijsje, kregen we de kersverse nieuwtjes voorgeschoten. Ze vlogen werkelijk over de tafel heen en sommige waren prachtig om te horen. Ondertussen werd op één van de laptops zelfs nog Federal Assistant gebeld ( via skype) om toch maar weer duidelijkheid te krijgen over de eeuwige discussies die weer gevoerd werden tussen de nieuwtjes door, dit belletje duurde helaas niet lang aangezien het net begon te regenen.

Strike! I feel good!
Na het eten is het natuurlijk tijd voor een spelletje op de Wii, na afgetrapt te hebben met één of andere quizgame zijn we maar overgegaan naar de publiekslieveling, bowlen…
De eerste felbegeerde strijd ging tussen beagollum en Katharos, als fanatiek journalist kan ik jullie natuurlijk niet zo in spanning laten dus ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, beagollum won de eerste serie wedstrijden van Katharos met zijn gruwelijke strategie, de Niekbal… (tergend slome bal waarbij die kaasrecht op de kegels afrolt en na een kegel geraakt te hebben, afketst de andere kant op).
Daarna was het voor mij maar eens tijd om het te wagen tegen Katharos, mijn eerste wedstrijd verliep erg slecht met een verschil van minstens 30 punten. Alleen daarna delfde Katharos het onderspit, ik heb meteen een Wii record gevestigd door een bowlingscore te halen van maar liefst 194 punten.
Toen beagollum dat zag wilde hij meteen zijn verschrikkelijke strategie tegen mij proberen alleen zelfs hij kon het niet opnemen tegen deze recordhouder, na mijn vorige record te hebben gevestigd, vestigde ik tot mijn verbazing nog één record, dit keer won ik van beagollum met 204 punten.
Na deze wedstrijden besloot King Troel het ook maar eens opnemen tegen Katharos, na deze bloedstollende strijd is uiteindelijk Troel als winnaar gekroond met een prachtige score van 202 punten en maar liefst 4 strikes op een rij, ook beagollum en ik hebben het geprobeerd tegen Troel, maar enkel de Beschermheer kon succes vinden tegen onze King.

Welcome Home!
Na deze Zeer geslaagde dag (“zeer” mag zeker met hoofdletter geschreven worden) heeft Katharos mij uiteindelijk naar huis gebracht en is zelf ook vertrokken, het was heel erg gezellig en ik verheug me nu dan ook al op de Twente-Meeting, ik heb ook Zeer lekker gegeten en het was gewoon een Zeer gezellige meeting.
Ik hoop jullie allemaal dan volgende keer ook weer te zien bij de volgende meeting, nu ga ik maar weer eens mijn mayorketting om doen en weer hard aan het werk…