Moeilijk Begin

Auteur: Mr Geld

Periode 92 ging niet fantastisch van start, getuige Gemeentehuis Kronenburg, waar meerdere keren om bepaalde producten werd gevraagd. Hieronder commentaar.

Een paar citaten uit Gemeentehuis Kronenburg:
Er is weer eens een tekort aan ijzer in Kronenburg…
Dat niet alleen, er is een structureel tekort aan ijzer, hout, machines, motoren, pompen en schroevendraaiers.
Het begint bijna vervelend te worden, maar ik heb het gevoel dat we met een chronisch tekort aan plank- en houthandelaren zitten. Ik probeer nu al bijna 5 uur te eximmen…
Ik kan wel een bomenMV starten maar dat heeft vanuit KB weinig zin denk ik, de kostprijs is dan al 12.50. En vanuit Zwollar naar KB vervoeren is helemaal zinloos, er is maar 1 taxi.

Zo wordt dus door enkele Kronenburgse handelaren de kleine crisis beschreven van het tekort aan producten. Ook toepasselijk, de post van één van de voornaamste Kronenburgers, bonanza: “Kronenburg is de best draaiende Cyberische stad op dit moment. Dus beeld je even in hoe het er in de andere steden aan toe gaat.

We kunnen dus wel stellen dat Cyberië met een kleine crisis kampt. Maar naar verluid zal het zich over een paar dagen oplossen, als alle handelaren een beetje actief zijn geworden, buitenlandse handelaren komen en er een paar MV’s worden opgericht. Zo heeft de Digitaliaan Technix ook al Cyberaid MV opgericht, wat vanzelfsprekend bedoeld is om Cyberië te helpen met de Kleine Crisis.

Ook is de hoop dat het beter zal gaan zodra de Minister van Financiën, bonanza (hij weer), het Nationaal Budget boven de nul heeft gekregen. Dit kan, volgens exclusieve informatie, direct verkregen via de Minister, op 7 of 8 augustus afgerond zijn. (Op 7 augustus werden de stadsbudgetten voor de eerste keer uitgedeeld, redactie)

Dus, beste lezers van The Miniconomist, de Kleine Crisis zal volgens verwachtingen weldra (rond 8 augustus) gestopt worden. Probeer om dit te versnellen en dus de koopkracht op te voeren en je te specialiseren in producten die niet aanwezig zijn in een stad.