Strandgedachten

Auteur: Remcowouter

Strand, een zeebriesje met hier en daar een wolkje zon. Een mooie tijd om lekker in de Federatie aan het strand van Eurodam te zitten en te genieten van de rust. Die verdiende rust na tien maanden hard te hebben gehandeld en wat spaarcentjes vrij te hebben gemaakt om uit te kunnen rusten.

Helaas maakt deze rustperiode ook veel mensen boos en geïrriteerd, omdat zij geen spaarcentjes hebben om het rustig aan te doen in deze vakantieperiode. Ondanks dat vele burgemeesters met de noorderzon vertrokken en de discussie in het Parlement doorgingen, bracht al deze rust de oude irritaties weer naar boven.

“De Federatie moet veranderen”. “De technische van de Federale Overheid heeft nooit tijd”. “Als ze niet actief zijn, moeten ze maar stoppen”. “Inwoners hebben geen invloed op de Federatie”.

Allemaal kreten die zijn geslaakt door de inwoners die weer eens geïrriteerd zijn. Want ja, de Federatie gaat weer eens leegstromen. Net zoals de afgelopen negen jaar elke handelsperiode wordt voorspeld. Opvallend genoeg altijd in de rustigere zomerperiode.
Met wat geluk is het allemaal een hoax. Gewoon een stuk frustratie omdat bepaalde inwoners niet de ‘macht’ hebben die ze zichzelf toe-eigenen. De natuur zal dit vanzelf oplossen. Zo is het al periodes lang gegaan en zal ook zo periodeslang doorgaan.

Toch wil ik graag elke inwoner vertellen dat je de Federatie als een groot bedrijf moet zien, daar in het echte leven in Europa. Een directie zal niet 1, 2, 3 van gedachten veranderen en hun visie en missie veranderen omdat één werknemer loopt te schreeuwen dat hij of zij alles beter weet. Zij doen in hun ogen het beste wat kan worden gedaan en als een verandering echt nodig is, dan zal deze verandering ter zijner tijd echt wel komen. Zoals ik al vaker heb gezegd: Voorstellen doen is goed, doe het enkel beargumenteerd en niet constant. Dan zal je wens worden gehoord en wellicht in werking worden gebracht.

Gegroet vanop het strand van Eurodam.