Hoge Raad in Hoge Nood?

Auteur: Tresias Aegirsson

Artikel 3
lid 3
De Hoge Raad dient aan het einde van elke periode zichzelf en de Internationale Rechtbank te evalueren.

Zomaar een lid uit het Internationaal Wetboek. De Hoge Raad, de hoogste rechterlijke organisatie in de Federatie (wat overigens niet juist is, de hoogste rechterlijke organisatie is de Federal Government of de Federal Union omdat zij de Hoge Raad buiten werking kunnen stellen), dient zichzelf te evalueren.

Stel nou, je moet jezelf evalueren voor salarisverhoging, wat doe je dan? Ben je eerlijk, of ga je lekker positief zijn over jezelf omdat er toch maar één organisatie is die jou kan controleren en dat is je werkgever oftewel in het geval van de Hoge Raad, de Federal Government. Het publiek waarvoor je werkt weet er toch niets van, dus kies je natuurlijk voor de positieve evaluatie. Dit kan natuurlijk niet in de stelling. Immers, dan word je flink gestraft waarschijnlijk.

Hoe kunnen we afdwingen dat de Hoge Raad wél eerlijk is over zichzelf? Een controleorgaan is nutteloos, want wie controleert nou wie? De geheime club, een van de clubs waar ik geen informatie uit krijg, van de Hoge Raad is waarschijnlijk het lijdend voorwerp in de oplossing. Openbaar gooien die club, dan kunnen we allemaal meelezen wat er gebeurt. Maar hoe goed is dat, dat werkt fraude in de hand misschien? Alhoewel, we kunnen het wel beter controleren, maar is dat nou echt nodig?

Wat zijn de problemen op dit moment bij de Hoge Raad gezien vanuit een buitenstaander?
Ik bekijk de Hoge Raad als buitenstaander en er vallen mij uiteraard een paar dingen op. Onder andere valt mij op dat de geheime club 5 leden heeft. Wie o wie zijn daar lid van? Joep Eerlijk, the mister, XtraBu77on en wie zijn de andere twee? Federals kunnen sowieso wel in een club dus die hoeven niet per se lid te zijn. Dus er zijn in ieder geval twee spelers die lid zijn, zonder dat ze lid horen te zijn. Apart, maar goed, dat zal niet het grootste probleem zijn.

Wat valt mij nog meer op? Er zijn op moment van schrijven 214 posts, per lid van de Hoge Raad zijn dat er dus zo’n 71. De Hoge Raad adviseert over wetten, kiest een voorzitter van de Internationale Rechtbank en evalueert deze rechtbank en zichzelf. Dat zijn 3 taken, oftewel 71 posts per taak ook. De evaluatie is pas op het eind van de ronde dus die zit daar nog niet bij en zoveel verschillende wetten zijn er ook niet ingediend, dus waar praat men dan over? Dat mag Wouter weten, maar waarom wordt er zo geheimzinnig gedaan over wat de Hoge Raad nu werkelijk doet? Is het misschien toch niet beter om de Hoge Raad op te heffen? Immers, wat zij doet kan een betere organisatie, alhoewel beter? Als je ze zag hoe die organisatie een nieuwe voorzitter koos, twijfel ik aan het bestaan van de Federal Union.

Leuk en aardig al die nieuwe organisaties die bedacht zijn door een aantal grote namen zoals m1n1conomy en Joep Eerlijk. Maar voegen ze nou echt iets toe? Mijn grootste probleem met de oude organisatie, de Veteranenraad, een soort Federal Union en Hoge Raad in elkaar, was dat het niet enorm democratisch was en meer een vorm van vriendjespolitiek is. Is dat ook niet zo in de Hoge Raad?

Nieuwe leden van de Hoge Raad worden gekozen door Federals in samenspraak met de Hoge Raad, de voorzitter van de Internationale Rechtbank wordt gekozen door de leden van de Hoge Raad. Hallo, wordt eens wakker, ze gaan echt niet iemand die ze niet uit kunnen staan daar in zitten. Dan hebben ze zelf alleen maar een groter probleem. Ze gaan waarschijnlijk nog geen eens opstappen, want dat is geen verplichting om uit de Hoge Raad te stappen, sterker nog, wie heeft het recht om iemand uit de Hoge Raad te zetten? Natuurlijk zijn we allemaal eerlijk en ze stappen heus wel op, dat heeft m1n1conomy immers ook gedaan, maar we weten nooit waarom. Was het omdat hij minder tijd had?

Dat brengt mij naar het volgende probleem van de Hoge Raad, de keuze van m1n1conomy als voorzitter van Internationale Rechtbank is altijd goed, behalve als hij geen tijd heeft. Hij speelt vaak een soort van dictator als hij daar voorzitter is. Het is zijn speelplaats, de zandbak voor misschien wel de beste jurist in onze Federatie. Maar hij kon maar al te vaak de weg naar deze zandbak niet vinden. Inactief is hij geworden, zaken worden niet afgerond, of helemaal niet gestart. En naar alle waarschijnlijkheid doen de rechters die hij heeft aangesteld volledig niks of nauwelijks iets. En nu hij is ontslagen door de Hoge Raad is de Internationale Rechtbank ook nog niet echt uit de problemen.
Er is een grote achterstand met rechtszaken die nog geopend dienen te worden, en een aantal zaken moeten nog afgesloten worden. Dat wordt dus flink werken in die paar dagen die deze periode nog tellen.

De manier waarop de Hoge Raad overigens een vervanger heeft opgeduikeld voor m1n1conomy, is ook noemenswaardig. Rond een uur of vier ’s middags afgelopen dinsdag maakte XtraBu77on bekend dat de Hoge Raad op zoek was naar een nieuwe voorzitter voor de Internationale Rechtbank. Al drie uur later werd beagollum gekozen. Nu vind ik het niet erg dat beagollum voorzitter wordt. Maar wat ik wel erg vind, is dat ze niet iedereen een kans hebben gegund om kenbaar te maken voorzitter te willen worden. Het is goed dat ze zo snel willen zijn, maar het is onprofessioneel om dit op zo’n kort tijdbestek te doen. En dit doet mij ook meer van mening zijn dat de Hoge Raad opgeheven dient te worden. De hoogste rechterlijke organisatie aldus het wetboek, dient wel professioneel te blijven, te allen tijde. Ongeacht welke nood er is. Het kan prima zijn dat daardoor de Internationale Rechtbank nog slechter loopt, maar uiteindelijk is iets snel afraffelen alleen maar slechter.

Wat vind ik dan wel goed?
Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik van mening dat zowel de Federal Union als de Hoge Raad niet goed functioneren. Het is een Veteranenraad die ontbonden is in twee gedeeltes en die nog moeten samenwerken ook. De Veteranenraad had al weinig democratie, en de Hoge Raad heeft daar ook maar weinig trekken van. De Federal Union is ook niet altijd even democratisch. Drie landen met een veto, die alles kunnen tegenhouden en een land met veel te weinig inspraak, terwijl dat wel het sterkste land op handelsgebied is, op dit moment althans. Cyberië is natuurlijk van oudsher de grote broer van Virtua en het neefje ondertussen van Digitalië, maar de grote suikeroom op dit moment is Ibisha zonder enige macht in de Internationale Politiek.

Laatst zag ik een leuk gesprek in de Cyberische Chat tussen een aantal spelers, waaronder ikzelf en Harrod. Hij is een van de betere economen van onze Federatie denk ik, en heeft wel een aantal leuke voorstellen om de economie realistischer te maken. Nu snap ik ze niet allemaal, maar dat doet er nu even niet toe. Ik denk namelijk persoonlijk dat zowel de economie als de internationale politiek realistischer moeten worden. Vooral als we willen dat er meer handelaren in onze Federatie komen. Meerdere malen is de spelleiding een soort Federal Monetair Fonds voorgesteld, onlangs nog door mijzelf. Wat opvallend genoeg niet echt werd aangenomen, ook mede doordat de Federal Union toen net van de grond kwam, wat het allemaal wat moeilijker maakte. Ach, wat doet het er verder nog toe, dacht ik toen. Maar tegenwoordig, – nu ook in Europa er een heuse eurocrisis ontstaat, of al ontstaan is. Ook dat gaat ver boven mijn pet, er wordt daar met miljarden gesmeten, en God mag weten wie er zoveel geld heeft. Een grote luchtbel is dat, als je mij vraagt – vind ik dat er toch zo iets moet ontstaan. Een grote organisatie die de leiding heeft over budgeten en de Intercontinentale handel. Een relatie tussen onze Federatie en de rest van de hele wereld. Met invloeden vanuit de echte wereld die onze economie bemoeilijken en onze aandelen doen laten zakken of juist stijgen. Dreigingen van oorlogen waar wij ons mee moeten bemoeien en allerlei andere zaken, om de wereld te ontdekken voor ons, simpele handelaren.

Er moet een aansluiting ontstaan tussen het verhaal op de frontpage van onze Federatie, en wat er daadwerkelijk in onze Federatie afspeelt. Uiteraard is dit enorm veel werk, maar ik geloof uit het diepst van mijn hart, dat dit de mogelijkheid is om meer, en dan ook echt veel meer spelers te krijgen. Je kunt dan ook daadwerkelijk veel meer doen in de politiek, en dus krijg je veel meer aspecten erbij en dat maakt het leuk. Misschien maakt dit het ook te moeilijk. Daar moet een middenweg in worden gevonden, en ik geloof dat als de Federals de juiste personen kiezen, om zo iets uit te werken, dat dit zeker kan werken. Ik denk hierbij uiteraard aan mijzelf, maar ook zeker aan bonanza, riser, Joep Eerlijk, Harrod, Troel, Rednax, beagollum, m1n1conomy, White Queen, The Socialist, marcelbuter, MoonPoker, Craftsman en nog een heel aantal andere die genoeg ideeën hebben, invloed en goed zijn in onze handel.

Het zal er wel helaas nooit van komen ben ik bang, omdat Wouter nooit genoeg tijd voor iets heeft. Maar als hij de tijd niet wilt vrijmaken hiervoor, ben ik helaas bang dat de een leegloop qua spelers onvermijdelijk is. Wat is er nu nog spannend aan voor de meeste spelers? De meesten hebben al alles gedaan en spelen nog omdat ze nog één doel hebben, Federal zijn of CBI’er zijn. Tenminste dat verwacht ik.

Ik weet ook dat niemand dit artikel serieus gaat nemen of ook maar enigszins leest, maar dit is wat ik kwijt wil over de huidige internationale politieke situatie. En mocht je het wel daadwerkelijk helemaal gelezen hebben, dankjewel. En ik hoop op een positieve reactie. En voor de duidelijkheid: Dit is mijn mening, dit heeft niks te maken met welke organisatie, partij of iets anders waar ik bij zit.