The Miniconomist

Auteur: Redactie

Als redactie van The Miniconomist willen we graag nog wat punten in de aandacht brengen.

Allereerst: schrijf! Zonder ingezonden brieven, teksten, pamfletten en bierviltjes met daarop een onderwerp of een heel verhaal blijft de krant leeg.

Ten tweede: gebruik de tips die gegeven worden! Een aantal van die tips is standaard aanwezig in de club en wordt elke keer opnieuw aangegeven, andere tips komen niet elke keer terug. Voor een duidelijk overzicht nog een keer de tips:
– Probeer het woord ‘ronde’ te vermijden, gebruik liever handelsperiode of periode.
– Gebruik niet de woorden ‘spelers’ of ‘accounts’, maar ‘personen’, ‘inwoner’…
– Namen van inwoners van de Federatie worden cursief afgedrukt. (naam). Gebruik niet te pas en te onpas allerlei opmaak, laat dit over aan de redactie. Opmaak toevoegen kost minder werk dan verkeerde opmaak aanpassen.
– Let op hoofdlettergebruik! Namen zonder hoofdletter worden uiteraard zonder hoofdletter geschreven en namen met hoofdletter met, u raadt het al, een hoofdletter! Het is dus sugarfree en bonanza, maar ook Troel.
– Vul steeds een titel in en geef uw accountnaam. Anonieme stukken zullen niet meer gepubliceerd worden, de schrijver dient altijd bekend te zijn bij de redactie.
– Het is niet voor iedereen even makkelijk, maar zowel CyberiĆ« als DigitaliĆ« schrijven we met een trema op de laatste e.
– Bij een interview wordt het geheel een stuk overzichtelijker als de vraagstelling vetgedrukt weer wordt gegeven.
– Vraag gerust voordat u begint met schrijven op de redactie of er al artikelen over uw onderwerp zijn ingeleverd.
– Er is een verschil tussen kwaliteit en kwantiteit. De artikelen die het lekkerst weglezen zijn niet te kort, maar zeker niet te lang.
– Stuur uw propaganda in voor de verkiezingseditie, niet voor de andere edities.

Tenslotte: lees! Tenslotte is dat waar deze krant voor gemaakt wordt, het leesplezier van de inwoners van de Federatie.