Ontknoping MC Stay Awake Contest

Auteur: Troel

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver. Na een zenuwslopende race met veel slaapgebrek kwam de MC Stay Awake Contest tot een einde. Door de sinds maandagnacht aangepaste regels was het echter meer een quiz geworden dan een kwestie van wakker blijven. Waar na de eerste nacht het eerste team al afviel, duurde het een flink aantal dagen voor er nog maar twee teams overbleven. De angst was aanwezig dat beide teams het tot het einde van de handelsperiode zouden overleven.

Desalniettemin bleek al snel dat alle deelnemers last hadden van een slaaptekort. Nu er door de nieuwe regels geen foute antwoorden gegeven meer mochten worden, bleek al snel dat Technix (van Team Tripolire) door de vermoeidheid niet meer het verschil wist tussen optellen en aftrekken. Gelukkig viel dat niet op bij het andere resterende team (team Grisjnak), die klakkeloos het antwoord overnamen, hetgeen ze de hele wedstrijd lang regelmatig deden.

Dinsdagmiddag was het echter Troel die ervoor zorgde dat haar team de wedstrijd moest verlaten, alhoewel er nog steeds twijfels zijn over de manier waarop. Omdat er op dat moment door de Federals geen mogelijkheid was alles te controleren werd aangeraden door te gaan met de wedstrijd, waardoor Katharos de kans had om het geslacht van iemand te verwarren met zijn status en daarmee wederom team Grisjnak te misleiden, die wederom kozen om niet zelf na te denken. Het grappige van dit foute antwoord is dat meerdere mensen, waaronder Joep Eerlijk hier in de chat al over spraken alvorens Tresias Aegirsson het foute antwoord overnam en het vroegtijdig de wedstrijd verlaten dus vermeden had kunnen worden.
Dit foute antwoord heeft het team dan ook heel veel geld gekost.

Desondanks kunnen de deelnemers van team Grisjank per persoon bijna 20.000 ISH op hun rekening verwachten als prijs voor de geleverde prestatie.

Enkele statistieken over de wedstrijd in het geheel:

De eindstand:
4. Team thief en mandiesuperinecois
3. Noble Team
2. Team Tripolire
1. Team Grisjank

Meeste postings:
4. Technix (57)
3. Pim-G (59)
2. Tresias Aegirsson (115)
1. Troel (129)

Minste postings:
4. (Brendan) (24)
3. Dealer 1991 (15)
2. superecoman (10)
1. thiefo3 (8)

De uiteindelijke jackpot:
94.500 ISH, te verdelen onder Zoe gek wie sjek, Ralgon, Duups, Tresias Aegirsson en Hobbelpaardje.