Wetswijziging zorgt voor einde Staatsofficer?

Auteur: Troel

Zoals velen van jullie wel weten is de Federal Union verantwoordelijk voor het wijzigen van het Internationale Wetboek. Afgelopen handelsperiode had dat heel wat voeten in de aarde, Virtua heeft meerdere Presidenten gehad, die niet allemaal even lang aanwezig waren, maar uiteindelijk zijn er toch een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Een van de belangrijkste wijzigingen betekent wellicht het einde van de Staatsofficer. Een Officer is namelijk nu enkel nog bevoegd zijn speciale handelingen uit te voeren in zijn standplaats. Ook het ontmantelen van bommen is dus niet meer te regelen door een Officer uit een andere stad. In mijn ogen een belangrijke aanpassing. Het is als Burgemeester niet langer meer mogelijk om een criminele Officer van een ander land te vragen een bom te ontmantelen.

Een andere belangrijke wijziging houdt in dat eenmaal aangenomen voorstellen van de Federal Union niet meer teruggedraaid kunnen worden. Is je achterban het toch niet met je eens, dan zul je zelf een nieuw moeten indienen.

De evaluaties die de Hoge Raad elke periode houdt over zichzelf (misschien tijd om dat ergens anders neer te leggen?) en de Internationale Rechtbank dienen openbaar gemaakt te worden. Ook de rechters die werkzaam zijn voor de Internationale Rechtbank dienen altijd duidelijk zichtbaar te zijn in de Rechtbank zelf. Wellicht kleine wijzigingen, maar zeker niet onbelangrijk.

Voor Ibisha zal de meest belangrijke wijziging echter zijn dat ook zij het recht hebben gekregen een veto uit te spreken. Helaas voor Ibisha is deze wijziging nog niet terug te vinden in het Wetboek, dus het kan zijn dat deze wijziging niet geaccepteerd is door de Federals.

Nu valt enkel nog te hopen dat ook deze periode een vruchtbare periode zal zijn. Het zal het Internationale Wetboek zeker ten goede komen.