De Stempel

Auteur: bonanza

De laatste vulkaanassen werden woensdagavond uitgespuwd, de opruim kon beginnen. De Federals stelden alles in het werk om de Federatie zo snel mogelijk weer begaanbaar te maken na de winst van alfondo. Ze werden bijgestaan door enkele burgemeesters die de taak kregen om de wegen aan te leggen. Na een grondige inspectie werd de Federatie weer begaanbaar verklaard op zaterdag rond 14 uur.

De meeste inwoners hadden echter niet gewacht op het ‘all clear’-signaal van de Federals en kampeerden reeds uren op voorhand voor de grote poorten van de Federatie. Voedsel en drank werden broederlijk door de kampeerder gedeeld, maar iedereen wist dat eenmaal binnen het weer ieder voor zich zou worden. En zo geschiedde…

De handel in de meeste steden was in een mum van tijd opgestart en inwoners genereerden geld als slijk. De komkommertijd was duidelijk over. Reeds dagen op voorhand werd er per brief gecorrespondeerd over wie welk product zou gaan handelen en al even traditioneel bleek na de eerste uren dat je alsnog een concurrent hebt. It’s all in the game!

Ook op politiek vlak heeft niemand stilgezeten. Koningin Troel mag eindelijk ook als zodanig aangesproken worden na een goedkeuring van de wet die de aanspreektitel ‘Koning’ versoepelt. In Ibisha werd de voormalig rijkste inwoner van de Federatie benoemd tot burgemeester in de hoop alle Ibishanen te laten genieten van de superieure handelstactieken van hun voornaamste inwoner.

De Virtuanen hebben duidelijk gekozen voor verandering. Na het geklungel van vorige handelsperiode met diverse ontslagen en rampzalige wetgeving tot gevolg, bood White Queen zich aan als het alternatief voor een ware ramp. Met de oprichting van een club die moest aantonen hoe er wel degelijk bestuurd kon worden, overtuigde hij de meeste Virtuanen dat zij de vrouw van de toekomst is. White Queen heeft beloofd grondige wetsaanpassingen door te voeren die het Virtuaanse wetboek moeten opschonen.

Hoewel de samenstelling van het Cyberische Kabinet het misschien niet direct doet vermoeden, staan ook zij voor grote veranderingen. Na de verkiezingsoverwinning van Lijst Joep Eerlijk sloten zij (alweer) een coalitie met Liberaal Democraten om zo tot een comfortabele meerderheid van 9 stemmen op 11 te komen. De President, Joep Eerlijk, belooft een actieve positie te gaan innemen op het internationale niveau en vooruitstrevende afspraken te maken. Met de heropening van de ‘International Convention’ hoopt hij tevens de internationale dialoog weer op te starten na een moeizame start van de Federal Union.

Zijn kabinet bestaat verder uit gelaarsdekat1 op financiën, die al bewezen heeft dat hij verstand heeft van cijfertjes. De nieuwe federale leningen, aangeboden door de Federals, beloven alvast dat er interessante en vernieuwende keuzes moeten worden gemaakt om Cyberië na periodes van financiële malaise door het kleitekort, weer op de kaart te zetten.

De Minister van Justitie, Mr Geld, is nieuw in het vak, maar belooft een zeer degelijk beleid te regelen. Door redelijk snel zijn rechters en Openbaar Aanklager te publiceren, bewijst hij in ieder geval over het nodige enthousiasme te beschikken om de job tot een goed einde te brengen.

Tot slot brengt Minister van Onderwijs The Eye heel wat vernieuwing in zijn ministerie. Hij kondigt aan dat er deze handelsperiode ook voor mensen zonder diploma een regeling zal worden uitgewerkt om versneld aan een diploma te geraken zonder het volgen van een cursus, mits aangetoond kan worden dat men over de kennis beschikt om het beroep naar behoren uit te voeren.

Na de komkommertijd van de afgelopen handelsperiodes lijkt een nieuw tijdperk aangebroken waar iedereen zijn of haar stempel op wil drukken. Op het einde van de periode zullen we kunnen evalueren wiens afdruk aan het vervagen is en wiens afdruk de komende tijd onuitwisbaar zal blijken.