Einde van een tijdperk

Auteur: bonanza

Tijdens de donkere nacht van dinsdag op woensdag jongstleden, werd koningin Troel levensgevaarlijk getroffen door een kogel van Roderiques. Mede-schutter Naamloze vuurde voor de zekerheid nog eens op het stervende lichaam van zijn voormalige staatshoofd.

Het bloedende lichaam van de stervende koningin werd enkele minuten later op de trappen van het Koninklijke Paleis door een lakei ontdekt. Hij waarschuwde meteen de hulpdiensten, maar die hulp kon niet meer baten. Troel werd met een helikopter overgebracht naar de nationale Digitaliaanse luchthaven en werd van daaruit naar Nederland overgebracht, waar ze, omringd door vrienden en familie, begon aan een langdurig herstel van de schotwonden.

De regeerperiode van Hare Majesteit Troel I duurde drie handelsperiodes en in die tijd heeft ze een duidelijke stempel kunnen drukken op het Digitaliaanse beleid dat niet met één woord te beschrijven valt. Langs de ene kant liet ze haar feminiene kant zien door in de wet op te nemen dat vrouwelijke koningen aangesproken dienen te worden met de titel Koningin. Aan de andere kant toonde ze ook een vechtlustige kant door in de Federal Union voormalig Cyberisch President gelaarsdekat1 opzij te schuiven bij onderhandelingen (al dan niet legaal, daar bestaat discussie over).

De voormalige Koningin vindt haar grootste verwezenlijking echter het wegcijferen van zichzelf ten voordele van het land om zo alle elementaire zaken zo vroeg mogelijk in de handelsperiode gedaan te krijgen. Dat noemt ze dan tegelijkertijd ook haar grootste fout, want ze heeft die investeringsdrift moeten bekopen met haar leven.

Ze geeft ook deels zichzelf de schuld van de geslaagde aanslag. “Ik had het moeten zien aankomen. neuroman vroeg vorige handelsperiode al aan de bankdirecteur hoe het met mijn saldo stond, waarna ik hem een schot gegeven had om aan te geven dat ik hem door had. De tweede aanwijzing was de plotse terugkeer van Naamloze in de Federatie. Ik ga echter altijd uit van het goede in de mens en dus stelde ik hem aan als Hofmeester. Dat is hem wellicht naar het hoofd gestegen.“

De vele beterschapskaartjes die ze nu thuis ontvangt van haar voormalige onderdanen doen haar zichtbaar goed. Ze hoopt dat het verlies voor hen niet al te hard aankomt. Toch is ze er van overtuigd dat Digitalië een woelige periode tegemoet ziet, want ze gelooft niet dat Roderiques lang Koning zal blijven. Volgen haar is het een uitgemaakte zaak dat Naamloze koning moest worden en dat het fatale schot van Roderiques een ongelukje was. “Roderiques is een nitwit op politiek gebied en die zou zelfs voorstemmen op rare wetsvoorstellen van jouw (bonanza, red.) kant over officers en bommen” (noot van Redactielid Troel: VETO! VETO! VETO!).

Vanuit haar ziekbed laat Troel nog weten dat haar eigen toekomst erg onzeker is. “Ik heb nog niet echt nagedacht over wat ik verder zou willen gaan doen. De opties zijn allemaal wat kleiner geworden dan gedacht door wat rare beslissingen vanuit de Federals. Ik zie wel wat de toekomst brengt.”

Eén ding staat wel vast; haar toekomst ligt niet in Cyberië. “Koningin zijn is zoveel aangenamer dan President van Cyberië. Hier in Digitalië heb je de mensen achter je staan, terwijl ze je in Cyberië tegenwerken. In Digitalië kan je werkelijk wat verwezenlijken, ook al staan de neuzen niet altijd in dezelfde richting. Met de drie Senatoren kan je tenminste wat waarmaken, zij zijn vatbaar voor redelijke argumenten. Het is alleen jammer dat ze nu plots heel wat rigoureuze maatregelen gaan nemen zoals Senatoren over de handelsperiode heen laten zetelen. Maar goed, naar Cyberië keer ik niet terug, daar is de mentaliteit veel slechter.”

Het is duidelijk dat Digitalië nog niet alles van Troel gezien heeft. “Ik voel me hier thuis, ik ben hier blijkbaar door het grootste gedeelte van het volk wel geliefd, waarom zou ik weggaan?”