Tweede Digitaliaanse staatsgreep een feit

Auteur: bonanza

Digitalië lijkt na het uitschakelen van voormalige Koningin Troel te zijn beland in een onstabiele situatie. De nieuwe Koning Roderiques heeft geen 48 uur in zijn Koninklijk Paleis kunnen wonen, alvorens hij zelf het slachtoffer werd van een bloedige aanslag.

Troel werd beschoten in de nacht van dinsdag op woensdag en die aanslag lijkt inmiddels te zijn gewraakt. Haar aanvallers, Roderiques en Naamloze, werden zelf slachtoffer van een aanslag die lijkt te zijn beraamd door het duo Switzisch en justinote, door ras-Digitalianen omschreven als Cyberiërs. Door middel van een strategisch geplaatste bom konden ze zich toegang verschaffen tot de schuilplaats van de twee en de klus middels enkele schoten afmaken. Het was Switzisch die het fatale schot toebracht en aldus de kroon van Roderiques heeft overgenomen.

Zowel Roderiques als Naamloze werden in ernstige toestand overgevlogen naar Nederland. Het is onduidelijk hoe lang het nieuwe ‘Cyberische’ duo het zal volhouden. Ook de koers die ze zullen aanhouden is nog onduidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen ze iets opener zijn naar het buitenland. Het heropenen van het Koninklijke Paleis voor besprekingen is daar een eerste bewijs van.