Het einde van de handelsperiode

Auteur: Tresias Aegirsson

De verkiezingen komen, de tassen worden alweer gepakt en de onderzoeken naar de vulkanische activiteit worden alweer opgezet. Maar wat heeft de Cyberische Politiek deze handelsperiode bereikt?
Op het moment van schrijven heeft bonanza een voorstel geplaatst in het Parlement omtrent Onderwijs, zijn een aantal moties ingediend tegen de President en tegen een burgemeester. Daarnaast is er welgeteld één echt wetsvoorstel ingediend dat met de hakken over de sloot is aangenomen. Het Parlement leek wel vervoegd met winterslaap te zijn gegaan. Het was politiek gezien dus een rustige periode, althans in de landelijke Cyberische politiek. Internationaal gezien was er wel wat meer activiteit. Onder andere heeft de Federal Union besloten stemmingen voortaan publiekelijk te doen. Een flinke stap vooruit naar transparantie, hopelijk volgen er meer goede wijzigingen in het systeem.
Er waren deze handelsperiode ook een aanmerkelijk aantal beschietingen, of dit nou echt georganiseerd was vanuit de staat Digitalië of dat het losse groeperingen waren, laat ik in het midden. Cyberië probeerde deze aanslagen te verminderen door onder andere extreem veel staatsofficers aan te stellen, wat legaal is volgens de wet zo sprak Remcowouter. Echter was er een probleem, axedry besloot echt iedere actieve handelaar die geen beroep had, aan te stellen zonder het te vragen. Dit mocht natuurlijk niet van de Federals. Hierbij hadden ze echter wel een duidelijkere uitleg kunnen geven.
De Openbare Rechtbank heeft volle toeren gedraaid en er zijn nog steeds een aantal zaken bezig. Het was wat dat betreft een prima periode. Op handelsgebied, weet ik alleen van mijzelf dat ik 21e ga worden.
Wie deze periode wint? Ik zet mijn pindanootjes in op the hawk.

Post navigation