Politiek

Auteur: Mr Geld

Politiek, komend van het Griekse woord ‘polis‘, overleg over hoe het land geregeerd moet worden. In Cyberië heeft het inmiddels een andere definitie gekregen… Hier in Cyberië staat politiek praktisch gelijk aan vaagheid, gezeur en vooral veel inactiviteit. Vooral afgelopen periode.
De politiek in Cyberië is niet meer wat het geweest is: grote politici zijn vertrokken (denk aan Rats! en Switzisch) en te veel inactiviteit. Vooral dat laatste speelde veel op, aangezien er slechts 9 parlementsleden waren, slechts 9 voorstellen zijn ingediend (waarvan 4 wetswijzigingen, 3 moties en 2 richtlijnen) en er zelfs enkelen zijn vervangen door de inactiviteit. Ook mayor van Zwollar, axedry, bleef niet gespaard. Hij was onvoldoende online en voerde een destructief beleid, aldus het Parlement.
Velen vragen zich af: “Wat moet er nu?“, “Hoe komen we hieruit?“, maar als voornaamste: “Op welke partij zal ik stemmen?“. Vanuit deze laatste vraag zijn er 4 nieuwe partijen ontstaan, ze wisten immers niet op wie ze zouden stemmen en besloten zélf een kans te wagen.
We zullen zien of er komende periode enige verandering zal zijn.