Het profiel van… beagollum

Auteur: Rats!

beagollum is al verscheidene jaren één van de grootste namen in de Federatie. Niet alleen is hij één van de oudste inwoners, hij is ook iemand wiens naam onlosmakelijk verbonden is met Digitalië. Binnen de Digitaliaanse grenzen heeft deze kolos zowat elke positie bekleed, zo was hij in totaal 16 keer burgemeester, waarvan het merendeel in het intussen helaas verlaten Tripolire.
Hij kan zich ook beroepen op een berg ervaring als Senator (zowel in het reguliere als het in onbruik geraakte Romeinse systeem), Hofmeester en Koning, en hij is één van de weinigen die ooit de titel van Baron gedragen heeft.
Andere posities van betekenis waren zijn tijd als Volkstribuun, Veteraan, Assistant, Lawyer, Assistant, Recruiter en Rechter in verschillende rechtbanken. Zijn naar eigen zeggen belangrijkste functie is echter de onofficiële titel van Beschermheer van Digitalië.

1. Hoe zou je jouw activiteiten deze ronden omschrijven?
Ik heb rustig gehandeld voor een leuk zakgeldje. Daarna heb ik mij bezig gehouden met het Digitaliaanse politieke spel.
2. Op een schaal van 1 tot 10, hoe succesvol vond je de prestaties van jouw land en waarom?
Een 8. De politiek is lekker actief en ook de handel loopt aardig.
3. Zelfde vraag, maar dan op Federaal vlak?
Een 7. Politiek lijkt over het algemeen rustig. De handel loopt als vanouds, er is eigenlijk weinig speciaals aan de hand.
4. Wat vind je van jouw huidige regeringsleider?
Het is een capabel persoon, hij weet wat er moet gebeuren en is niet bang zelf actie te ondernemen.
5. Welk buitenlands hoofd van staat vind je het meest capabel en waarom?
Alle drie de andere regeringsleiders zijn capabel in hun vak. Persoonlijk heb ik vooral met bonanza te maken, een capabel persoon, maar met een volledig andere mening. Onder andere het vermorzelen van het criminele deel van de federatie zorgt er voor dat ik niet alleen hem kies.
6. Wat is in jouw ogen de grootste inwoner van de Federatie, die op dit moment nog actief is?
Switzisch. Deze kersverse koning is een verrassing in Digitalië. Wellicht niet de grootste op elk gebied, maar zeker iemand om op te letten in zijn huidige positie.
7. Welke speler uit het verleden zou je echt eens graag terug zien?
Er zijn veel mensen uit het verleden die de Federatie kleur kunnen geven. Duo’s als bijvoorbeeld een Richard en Geert of een kleinez en Tha_Gecko, dat waren mensen die er een bonte boel van konden maken. Of natuurlijk organisaties als RAF of de Booswichten en in mindere mate misschien zelfs een Equites. Dat soort groepen brachten spanning in de Federatie. Maar het is nu eigenlijk aan de nieuwe inwoners om even berucht te worden als deze personen.
8. Wat is volgens jou het mooiste initiatief van de afgelopen ronden?
Radio- en TV station Eveso is een erg mooi initiatief. Het heeft nog werk nodig, maar media kan een grote rol in de Federatie spelen. Als we kijken naar lang geleden, in het begin van de Federatie had je bijvoorbeeld een Minicovision. Een zeer amuserend TV station maar ook met het speelde ook echt een rol. Media kan groot en belangrijk zijn in de Federatie. Er is meer mogelijk dan alleen een TMC, er zijn andere, betere kranten geweest zoals de Katharos. En zelfs een roddelblad als Linda’s Glossy Gossips had zelfs enige invloed.
9. Elke yin heeft zijn yang, wie is de jouwe?
Dat is een simpele vraag. bonanza. Wij staan vaak lijnrecht tegenover elkaar. In veel (internationale) discussies maar we hebben ook vaker de juridische strijd in verschillende rechtbanken gevoerd.
10. Wat vind je persoonlijk je eigen, mooiste prestatie?
De huidige staat van Digitalië. Als Beschermheer heb ik grote invloed gehad in de koers die Digitalië heeft gehad. In mijn meer dan 80 periodes als inwoner heb ik geleid, geholpen en geregeerd. Digitalië is het meest stabiele land, politiek gezien, maar ook op handelsgebied. Maar mijn grootste presentatie is natuurlijk Beschermheer van Koningin Troel te mogen zijn.