Chaos in Digitalië

Auteur: Rats!

Na alle interne onenigheden van de vorige handelsperiode heeft de uitbarsting van de vulkaan en de daaropvolgende heropbouw van de samenleving en actieve handel in de Federatie nog steeds geen rust gebracht in Digitalië, in tegendeel…

Zoals bericht werd in uw krant was er vorige ronde een korte burgeroorlog gaande in Digitalië, toen de hevige gevechten voor tientallen slachtoffers zorgden en er tot tweemaal toe een gewelddadige troonswissel gebeurde.
De strijdende partijen konden echter onderscheiden worden als zij die pro het beleid van Troel waren en zij die contra haar waren.

Troel hoorde, samen met een deel van haar regering, bij de eerste slachtoffers van Roderiques en zijn crew, die op hun beurt doorzeefd werden door de Switzisch en co., die als vertegenwoordigers van het pro Troel kamp de troon weer wilden veiligstellen voor de volgende handelsperiode.

Toen het stof opklaarde werd de schade pas echt duidelijk: tientallen mensen hadden het loodje gelegd, de handel lag al een week plat en bij het verlaten van de Federatie voor de vulkaanuitbarsting bleek dat slechts 8 Digitalianen zich tot de top 50 rijkste inwoners mochten rekenen.

Na een week bezinning klonk het uit verschillende monden: dit mag deze ronde niet meer gebeuren, de schade aan Digitalië en zijn verzwakte positie in de regio van de afgelopen periode lagen vers in het geheugen.

Deze periode zouden de gewelddadige inspanningen naar buiten toe gericht worden, in plaats van op de eigen stads- en landgenoten.
Helaas; de wijze woorden kwamen uit de monden van allen, maar ze vielen in dovemansoren (al hadden zowel monden als oren vaak dezelfde eigenaars).

Zodra er wapens voorradig waren begonnen de eerste rapporten over dodelijke slachtoffers binnen te sijpelen en in tegenstelling tot de afgelopen periode is er deze keer geen duidelijke polarisering van de strijders.
Buzz Lightyear, singularis en Reversed hoorden bij de eerste slachtoffers, gemeld ‘s morgens vroeg op dinsdag 25 oktober door Hare Majesteit Troel II zelve (Red.: maar echter niet allemaal omgebracht door Troel zelf).

In de loop van de dag meldde Technix nog enkele slachtoffers: Metal Alvarez werd omgelegd door een huurling van Jory, WallieWallie was een doelwit van Technix zelf (vanwege een concurrentie-kwestie), Pogo! legde het loodje na een bezoek van wichard en Sheriff Woody moest om eerst onbekende redenen het land verlaten. Later zou blijken dat Stealthy achter de verdwijning van Sheriff Woody zat.

You know me was meteen ook de het eerste Criminal Mastermind dat omgelegd werd, met de handtekening en de vriendelijke groeten van Roderiques, die enkele uren later hetzelfde lot onderging toen Troel en haar medestanders hun wapens leegden in zijn richting.

Woensdag 26 oktober was al even druk, en deze gebeurtenissen waren nog schokkender: Marcello Alvarez (van de beruchte/beroemde familie Alvarez, die de Federatie al 84 ronden onveilig maakt) voerde een solo-aanval uit op het huis van Koningin Troel en Beschermheer beagollum.

beagollum kwam om bij enkele bomaanslagen, die ook Troel verwondden.
Marcello Alvarez kwam toen binnen en vuurde de fatale schoten (wel zestien!) af op Troel.
Bodyguard kakvlek kwam tussenbeide maar moest het zelf ontgelden.

Een operatie mocht niet meer baten en tegen half acht die ochtend werd bekendgemaakt dat Marcello Alvarez de officiële eigenaar is van de Digitaliaanse kroon.

Nog maar halverwege de eerste week staat het dodental reeds op 12, uw reporter brengt volgende week hopelijk verslag uit met meer feiten!