Het spookt in Cashington

Auteur: Een ongeruste inwoner van Cashington

Waar Cashington gedurende lange tijd de motor van de Virtuaanse economie was en er altijd een hoop mensen aanwezig waren zijn er nu slechts enkelen achtergebleven. De Hoofdstraat is niet meer de strip in Virtua waar je als zelf respecterende handelaar een winkel aan moést hebben. Handelaren halen hun neus op voor mogelijke afzet in Cashington omdat ze er vaak niet eens zeker van zijn de bouwkosten van hun winkel terug te kunnen verdienen.

Dit alles heeft te maken met een verandering van standplaats van de grote ijzerboeren. Waar zij zich eerst altijd vestigden in Cashington, hebben zij sinds enige tijd besloten om zich in de bosrijke omgeving van Nasdaqar te vestigen en voordeligere houtprijzen af te dwingen doordat het hout niet langer vervoerd hoeft te worden naar Cashington.

Het gevolg is dat de meeste handelaren aanwezig in Cashington de ijzerboeren achterna zijn getrokken en zich vestigden in Nasdaqar. Een logische keuze omdat er naast de grote bossen ook nog grote goudaders door het gebied heenlopen, wat het eigenlijk een veel aantrekkelijker gebied maakt voor de middelgrote handelaar.

Wat achterblijft in Cashington zijn slechts enkele handelaren en grote erts ontginnings MVs.

Veel meer dan erts valt er in Cashington ook niet te halen, wat het onwaarschijnlijk maakt dat het in de nabije toekomst nieuwe handelaren aan zal trekken. Wat het lot van Cashington daardoor wordt is nog onduidelijk, er wordt geprobeerd de handel weer een beetje op gang te trekken, maar het ontbreken van andere grondstoffen dan erts maakt het voor de handelaren moeilijk om succesvol te zijn.