De Eurodamse handel

Auteur: Tresias Aegirsson

Al meteen nadat de boten aan land kwamen, begonnen de inwoners van Eurodam met de handel. Dit leidde tot een bloeiende handel al vroeg in het begin van de ronde. Met handelaren als Goedkoopste, Bossebol en Vincitore kan het ook niet anders dan dat er veel wordt gehandeld.
De statistieken verderop in deze krant zullen het uitwijzen, Eurodam is weer de economische hoofdstad zoals deze altijd was. Tenminste, dat is mijn verwachting.

Echter, in de Eurodamse handel zit een foutje. Helaas betreft dit de burgemeester van Eurodam. Er zijn vaak geen, of nauwelijks exports en daarnaast worden er maar weinig parken gemaakt. Ik merk dit best duidelijk. Ikzelf handel namelijk steen, en dat vereist veel parken eigenlijk. Maar ik heb het helaas maar al te vaak moeten doen met een nieuwe kavel. En heb dan ook al meer dan 100 kavels gekocht als steenhandelaar. En dat is best extreem als ik mijn adviseurs mag geloven. Gelukkig gaat het echter qua productverkopen zeer goed voor mijn gevoel.

Tevens had Eurodam de eerste haven van Cyberiƫ, maar Eurodam haalt niet de hoogste budgetten tijdens de budgetverdelingen. En dat is wel zonde. Hopelijk komt daar nog verandering in.

Dan nog even een Eurodams wijsheid uit de straten:
“Hoppa!” – Frankeur