“Geheime” functies binnen de Federatie

Auteur: Remcowouter

Zo, de Federatie is groot. Kent veel mogelijkheden, soms zelfs te veel. Daarom ga ik nu een paar handige functies toelichten. Wellicht zijn ze nieuw voor je en heb je er iets aan.

Chatfuncties
Als je in de chat ‘/away’ schrijft en op enter drukt, dan zal je naam onderaan in het grijs/zwart komen te staan. Daar waar je ook komt te staan als je een tijdje niks doet in de Federatie. Als je dan weer typt in de chat, komt je naam weer terug in het wit. Dit geldt niet voor als je privé praat.
Er is ook nog een /back functie. Die zorgt ervoor dat je meteen weer wit in de chat wordt.

Clubfuncties
In het overzicht waar je alle clubs ziet, kan je de tabellen sorteren. Dit kan ook op andere plekken. Je kan sorteren door bijvoorbeeld op de ‘Naam club’ te drukken. Hierdoor zal de lijst alfabetisch worden. Zo kan je dat ook met Oprichter, #L, Posts en Con(tributie) doen.
Als je een club binnen gaat, kan je daar een Rank toevoegen. Een cijfer van 0 tot en met 9. Hoe hoger het cijfer dat je selecteert, hoe hoger de club in je overzicht kom te staan. Handig dus om clubs die voor jou belangrijk zijn gemakkelijk in de gaten te kunnen houden.

Winkelfuncties
Als je in een winkel bent, kan je ook de aantallen verhogen met muisklikken. Klik je op het product of op de prijs, dan zal het aantal met 1 worden verhoogd per klik. Als je op de voorraad van het product klikt, zal de gehele voorraad in het invoervak komen.

Kleine overige dingetjes
– Als je op je positie klikt, kom je meteen op je ‘Mijn statistieken’ pagina terecht.
– Klik je op het adres waar je bent in het rechtermenu, dan zie je de kavelnummers waar je op dat moment aanwezig bent.
– Bij de aandelen kan de aandelengrafiek van de laatste 24 uur zien als je er op klikt.

Ten slotte wil ik jullie er ook op attent maken dat je een notitieblok hebt onder Diensten waarbij je zelf belangrijke dingen voor de Federatie kan bewaren.
Nu zijn er nog meer leuke verborgen dingetjes, maar die laat ik voor een andere keer staan. Veel plezier met het (her)ontdekken van de Federatie.