Aanzien mayors daalt

Auteur: COE

De verkiezingscampagnes voor het burgemeesterschap waren in de vorige handelsperiode ronduit slap te noemen. Wellicht dat het aantal kandidaten (slechts 15) ermee te maken had. Ooit bedroeg het aantal kandidaten meer dan 80 en was het mayor ambt voor veel handelaren een post die ze nooit konden bemachtigen. Het burgemeesterschap werd in de meeste steden periodes achter elkaar door dezelfde handelaar vervult.

Anno handelsperiode 96 lijkt daar een sterke verandering in gekomen. Slechts één mayor wist een herverkiezing in de wacht te slepen… Frankeur zal net als in de vorige periode de scepter over Eurodam zwaaien. De trend waarbij iedere periode een andere handelaar het mayorschap op zich neemt lijkt al een tijdje aan de gang. Enkel Ibisha lijkt zich eraan te kunnen ontrekken. Zeer regelmatig duikt de naam van de ervaren politicus The Socialist op als winnaar bij de mayorverkiezingen in Ibisha.

Dat het aanzien van mayors daalt blijkt ook uit de registers van Digitaliaanse EHBO-posten. De burgervaders melden zich in dat land meer dan gemiddeld bij een EHBO-post voor behandeling van opgelopen letselschade.