Passage passé?

Auteur: Tresias Aegirsson

Tresias Aegirsson heeft het laten lekken eigenlijk, maar het is dan nu echt officieel: Passage zal ophouden te bestaan als partij.

Waarom vraagt u zich nu af?
De partij is opgericht door Reserved, deze speler is lange tijd het boegbeeld geweest voor de partij en speelde de politiek hard. Grof taalgebruik was zeker geen uitzondering voor iemand als Reserved. Echter bracht dit natuurlijk wel enige schade aan bij de partij. Vooral imagoschade, zoals ex-President bonanza, leider van de Federale Unie en hoofdredacteur van deze krant, mij ooit vertelde.

Daarnaast zijn de meeste leden te inactief, vooral ook als ze in het Parlement zitten. Dat is zonde, en niet goed voor het politieke stelsel dat bestaat in Cyberië. Als politiek leider van Passage, had ik er eigenlijk ook geen controle over. Er was bijna nooit een privéclub en we zaten vaak eigenlijk voor onszelf in het Parlement, maar wel onder één naam.

Als laatste reden geven wij op dit moment dat de partij geen duidelijk plan had om daar doelen te bewerkstelligen. Onzinnige voorstellen, natuurlijk betwijfelen wij dit, werden vaak door ons gedaan volgens de algemene opinie. Daarom hebben wij besloten op te houden met bestaan. De leden van Passage zullen echter de politiek niet verlaten.

De komende tijd gaan wij hard werken achter de schermen aan een nieuw politiek programma en daarmee een politieke partij. Immers zijn wij ons ook bewust van het feit dat als wij als Passage ophouden met bestaan, de enige actieve partij Liberaal Democraten is. Dit zou verkeerd zijn voor heel Cyberië, niet omdat Liberaal Democraten een slechte partij is, maar omdat een 1-partijstelsel niet erg sterk is.

Waarschijnlijk zal de partij Sociaal Front terug keren met een nagenoeg zelfde beleid als de partij Liberaal Democraten, behalve op het vlak van buitenlandse politiek en economische zaken.

Volg al het politieke nieuws via de Nieuwsfeed of lees deze krant iedere week.