Van vergane glorie tot vergeten ruïnes (5)

Auteur: COE

Ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van de Federatie neemt de TMC-redactie haar lezers mee naar markante aspecten uit het verleden. In deze editie: de Parlementsraad.

In handelsperiode 22 werd op initiatief van de Veteranen Raad (VR) de Parlementsraad opgericht. Die Parlementsraad moest het werk van de VR verlichten door toe te zien op de activiteit van het Cyberische Parlement. Zo mocht de Parlementsraad beslissen over het passieve kiesrecht van Parlementsleden die werden ontslagen of ontslag namen gedurende de ronde.

De raad bestond aanvankelijk uit vijf leden: webb_cam, m1n1conomy, remcowouter, de_seuntiens en COE. Al snel verlieten de eerste twee leden de raad wegens onenigheid met de Federale Overheid. De overige drie leden bleven in functie waardoor de raad nog maar uit drie leden bestond.

Het experiment bleek weinig succesvol. De activiteit in het Parlement werd niet verhoogd en het aantal ontslagen Parlementsleden daalde niet. Na drie handelsperioden werd de Parlementsraad dan ook weer opgeheven.