En de winnaar is…

Auteur: bonanza

Als er geen onverwachte zaken meer gebeuren, zal Tuned op het einde van de handelsperiode worden uitgeroepen tot overwinnaar. Deze rasechte Virtuaan, die de laatste handelsperiodes heeft deelgenomen aan de Cyberische politiek, maar sinds kort weer is vertrokken naar zijn geliefde land, domineerde de hele periode de statistiekenlijstjes.

Zo nu en dan komt er het live newsfeedbericht voorbij dat de persoon met het meeste cash geld meer dan 220.000 ISH op zak heeft. Er is niemand die eraan twijfelt dat dit Tuned is. Spannender worden echter de andere top-10-plaatsen. Digitalianen lijken bij voorbaat al uitgesloten om enig belang te hebben in de eindlijsten door de zware interne en externe oorlog met Cyberië. Alleen tijni zou misschien een rol van betekenis kunnen gaan spelen. Hij werd nog niet aangepakt tijdens de oorlog en staat erg hoog op de statistiekenlijst.

Ibisha lijkt met geronimus, A. Banderas, hypnotiseur en Craftsman genoeg potentiële kandidaten in huis te hebben en overbedeeld te worden in het aantal top-10-plekken. Ook Virtua kan met hogwild, Zoe gek wie sjek, the hawk en (Brendan) rekenen op hoge eindnoteringen.

De vraag is of ook Cyberië gaat kunnen meegenieten van de weelde of dat de harde concurrentie ook deze keer heeft gezorgd voor hoge omzetten, maar lage winsten. martijn5, Plastic dame en Bossebol lijken alvast een zekerheid.

De meeste experts zijn het erover eens dat de nettowaardes deze handelsperiode een stuk hoger zullen liggen dan de vorige periodes. Er wordt gefluisterd dat je met minder dan 100.000 ISH geen enkele kans maakt op een echte topnotering. Aankomende zaterdag zullen we weten of de experts het bij het juiste eind hadden.