Morele superioriteit

Auteur: COE

Van criminelen moeten ze niets hebben in Cyberië. Niet voor niets noemde Parlementslid Cogito alle Digitalianen ‘terroristen’. Eigenlijk een zware belediging of op z’n minst zwartmakerij, beide verboden bij wet. Dat zag hij zelf ook in en vroeg meteen aan de voorzitter om zijn uitspraak uit het Parlement te verwijderen. In Cyberië worden bestuurders die de wet overtreden immers zonder pardon ontslagen.

Dat ze van criminelen in Cyberië niets moeten hebben werd ook duidelijk gemaakt aan Joep Eerlijk en axedry. Deze goudeerlijke officers besloten naar een vuurwapen te grijpen om Digitalianen met gelijke munt terug te slaan. Zodoende werden fabriek en kruis al snel verruild voor een grijze mantel. Dat leverde natuurlijk meteen grote problemen op. In Cyberië mogen criminelen immers geen enkel beroep uitoefenen.

In Cyberië zijn alle ministers natuurlijke echte lieverdjes, die doen nooit iets fout. En al helemaal niet als ze een Verordening afkondigen. Daarom gebruikte de Minister van Justitie natuurlijk geen Verordening om alleen zichzelf en zijn collega van Financiën te ontheffen van een bepaalde wet. Individueel (financieel) gewin heet dat, verboden volgens het internationale recht. Maar in Cyberië komen zulke zaken niet voor… Daar worden bestuurders die de wet overtreden immers keihard op straat gezet.

Affin, er is duidelijk maar één conclusie mogelijk. Namelijk dat die vredelievende Cyberiërs zich altijd zo netjes aan de wet houden… Cyberië is immers moreel superieur ten opzichte van die barbaarse Digitalianen die te pas en te onpas de wet overtreden! Geen wonder dat Cogito, Joep Eerlijk, axedry en het volledige kabinet nog in functie zijn… Toch?