Oorlog eist nog slachtoffers

Auteur: bonanza

Het zit de Digitalianen niet mee deze handelsperiode. Hoewel ze bekendstaan als de snelste schutters in de Federatie, lijken hun pistolen van inferieure kwaliteit tegenover die van Cyberische makelij, hoewel dit ten stelligste wordt ontkend door de Digitaliaanse Koning You know me.

Het tweede slachtoffer in de oorlog is gevallen. PHANTOMVIS is met spoed overgebracht naar Europa om te herstellen van zijn wonden die werden toegebracht door Joep Eerlijk en Axedry, aldus een Digitaliaanse bron binnen het speurdersteam. Hoewel Joep Eerlijk ook enkele keren was geraakt, was het een duidelijke winst voor Cyberië. Dat beeld werd bevestigd door het derde oorlogsslachtoffer nvcaster, dat ook op conto van de Cyberiërs geschreven kan worden.

Maar ook de Digitalianen laten zich niet onbetuigd en wisten meerdere succesvolle raids uit te voeren op Cyberische bodem, onder meer tegen Parlementslid bram10. Toch wisten de Digitalianen tot op heden nog geen enkele Cyberiër naar huis te schieten. De Digitaliaanse Koning You know me ziet de toekomst echter zonnig in. “Binnen 14 dagen zullen wij de oorlog hebben gewonnen. Maar verwacht niet dat dat het geweld daarna snel stopt. Stoppen Digitalianen ooit?”

Deze veelzeggende uitspraak duidt er op dat Cyberië niet moet hopen dat het geweld tegen haar burgers zal stoppen. Hoewel de Digitalianen in de toekomst zeker een tweede keer zullen nadenken vooraleer de oorlog te verklaren aan Cyberië, vertelt de geschiedenis ons dat het land het schieten en bombarderen niet zal laten. Cyberië heeft deze handelsperiode dan wel haar tanden laten zien, de Federals kondigden reeds ingrijpende veranderingen aan in het financieringsstelsel dat Cyberië hanteert, waardoor het voeren van een oorlog moeilijker wordt.

Sommigen spreken van een structurele tegenwerking van de Cyberische winst. Telkens wanneer Cyberië een antwoord kan vinden op de Digitaliaanse agressie (zoals actief terugschieten of het sluiten van het Royal Palace op Cyberisch grondgebied), kondigen de Federals aan dat het beleid verandert of dat ze een rechterlijk besluit naast zich neerleggen.

Eén ding staat in ieder geval wel vast. Cyberië heeft deze ronde van zich afgebeten en heeft Digitalië op alle punten verslagen. Het aantal bommen op Cyberische bodem is tot een dieptepunt gedaald en de Cyberiërs wisten drie Digitalianen naar huis te schieten, terwijl de Digitalianen voorlopig geen enkel Cyberisch slachtoffer wisten te maken. Ere wie eer toekomt: Dankuwel Joep Eerlijk, Chiara Alvarez, Axedry en iamthebest4.