De onbekende President of toch niet?

Auteur: Tresias Aegirsson

De president van Virtua, vele kennen hem waarschijnlijk niet echt. Dus ik besloot deze week hem eens op te zoeken voor een interview. Hij blijkt vrij puntig te zijn en er niet omheen te draaien zoals andere Presidenten wel eens doen. Maar ik heb hem wel kunnen betrappen op een aantal foutjes.
Zo geeft hij in dit interview aan dat de regering van Virtua geen angst heeft, maar toch nemen ze voorzorgsmaatregelen. Een noodtoestand uitroepen, voordat er nood is. Is dat misschien ook de oplossing voor Cyberië?

Hallo iHockey Schneider!
Hey, hoe gaat het?
Goed. Je bent op dit moment President van Virtua, dat is een belangrijke positie. Toch kennen maar weinig Cyberische spelers jou. Kun je ze wat meer vertellen over jezelf?
Mijn naam iHockey Schneider en ik handel sinds handelsperiode 75. Gehandeld heb ik in Cyberië, Digitalië en nu in Virtua, daar heb ik veel verschillende functies gehad zoals Parlementariër, Consul en nu ook President van Virtua.

Hoe gaat het op dit moment met Virtua eigenlijk?
Het gaat heel erg goed, alle steden en Virtua zelf hebben een riant budget en er zijn geweldige veranderingen in het wetboek, ondanks de ervaring van eerdere councils is dit wel een van de beste waar ik ooit mee gewerkt heb.

Heb je dan een verklaring voor het feit dat het in Cyberië zo slecht gaat, financieel gezien althans?
Ik heb geen idee, maar in ieder geval zijn de nieuwe wetsvoorstellen niet voordelig voor jullie budget. Hier doel ik op de nieuwe lonen.
En welke veranderingen komen er in het wetboek?
Uit het wetboek zijn een paar spelfouten en wat wetten meer duidelijker gemaakt. Ook hebben we het wetboek opgeruimd en overzichtelijker gemaakt. Ook zijn we net bezig met het veranderen van de onderwijs wet.
En hoe denk je de problemen die Virtua heeft, op te lossen?
De problemen van Virtua zijn momenteel miniem, er zijn wat issues met de veiligheid van onze council leden, maar daar wordt hard aan gewerkt door ons. Tevens heb ik het grootste vertrouwen dat ik samen met mijn consuls deze handelsperiode tot een goed einde breng.

Ben je bang voor een terreurgolf die Cyberië vorige ronde heeft gehad? En als dat zo is, gaat Virtua dan zelf ook terugschieten?
Daar ben ik helemaal niet bang voor, Virtua is net als vorige nog steeds neutraal in de oorlog. Ook hebben wij een prima relatie met de koning van Digitalië Loco_tazz. Natuurlijk doet mijn Consul of Justice and Safety Moonpoker er ook alles aan om het veilig te houden voor de burgers van Virtua.
Je hebt onlangs wel de noodtoestand uitgeroepen in Virtua, dat lijkt me toch een teken van angst?
Wij, de council en ik, zijn in ieder geval niet bang. Veiligheid voor onze burgers is zeer belangrijk voor ons, en zo willen wij criminaliteit ook direct tegenwerken.

Hoe sta jij eigenlijk in de zaak over het Engels als voertaal in internationale clubs? Je hebt je daar namelijk nogal afstandelijk gehouden.
Een gemeenschappelijke taal is belangrijk, zeker als je met spelers uit andere landen speelt, die niet allemaal Nederlands spreken. Daarom is bij de meeste officiële clubs de taal ook Engels. Net als in de Embassy Virtua is de officiële taal Engels, maar omdat Virtua open is voor iedereen zijn de andere talen ook in de club.
Hebben spelers die zich wel flink gemengd hebben in die discussie, nog enige invloed op je? Ik doel dan op spelers als White Queen.
Spelers zoals White Queen hebben hun mening gezegd, maar ik blijf bij mijn punt. Een taal voor iedereen maar ook andere talen mogen in een ambassade gesproken worden.

Dankjewel voor het beantwoorden van deze vragen.
Graag gedaan, als u of iemand anders nog vragen heeft, ben ik er altijd om deze te beantwoorden.