Zware tijden voor Cyberië

Auteur: COE

In Cyberië zijn zware tijden aangebroken. Het vreedzame land heeft het paradoxaal genoeg moeilijk door de officiële vrede met aartsrivaal Digitalië. De Cyberische staat is namelijk mede door tegenvallende inkomsten uit boetes nagenoeg failliet. Dit heeft tot gevolg dat er onvoldoende officers aangenomen kunnen worden. Digitaliaanse criminelen profiteren hier optimaal van.

De Digitaliaanse criminelen hebben ondertussen hun strategie ten opzichte van de vorige handelsperiode met groot succes gewijzigd. In de vorige periode werden vooral bommen geplaatst en werd in officiële verklaringen harde taal gesproken aan het adres van Cyberië. Momenteel worden er door de Digitaliaanse regering geen officiële statements gemaakt. Ook wordt Cyberië amper opgeschrikt door explosies.

Het aantal schietpartijen is in Cyberië inmiddels wel flink toegenomen. Het voornaamste slachtoffer hiervan is niemand minder dan President sugarfree. De President werd in de nacht van dinsdag op woensdag door ruim veertig kogels geraakt. Niet veel later werd hij naar een Nederlands ziekenhuis geëvacueerd. Kort na die evacuatie werd gelaarsdekat1 beëdigd als President.

sugarfree verkeert in Nederland inmiddels in goed gezelschap. Onder anderen de Parlementsleden rz15, dj ricky en bram10 werden namelijk geraakt door te veel rondvliegend lood. Ook Parlementslid Cogito heeft inmiddels een gepeperde rekening mogen ontvangen voor behandeling van schotwonden. Hij wist het gevraagde bedrag echter tijdig over te maken aan de Kronenburger EHBO-post. Hierdoor blijft Cogito voorlopig pompen en motoren leveren aan de Kronenburgers.