Digitalië betaalt Cyberische veiligheidsverschaffers

Auteur: bonanza

De titel doet een goede grap vermoeden, maar het is nog geen 1 april en dus is het bittere ernst. De Cyberische schatkist kent al de hele handelsperiode een ernstige daling in inkomsten en dat heeft negatieve gevolgen voor alle steden én werknemers van de Cyberische staat.

Velen wijten het aan het grote gebrek aan toeristen. Daar waar ze vroeger niet uit het Cyberische straatbeeld waren weg te denken, blijven ze deze periode opvallend weg. Vooral Digitalië lijkt te genieten van een grotere toestroom. In de Eurodamse straten wordt dan ook gefluisterd dat Digitalië een grote lastercampagne is gestart in het buitenland om toeristen uit Cyberië weg te houden. Dit zou een vergelding zijn voor de oorlog die vorige handelsperiode werd uitgevochten.

Hoewel het bericht niet geverifieerd kon worden, lijkt het in ieder geval wel te werken. Cyberische steden klagen dat ze onvoldoende middelen hebben om nieuwe exports neer te zetten en ook de bouw van parken, parkeerplaatsen, ziekenhuizen en monumenten is volledig stil gevallen. Ook de Minister van Financiën, iamthebest4, zit met de handen in het haar. De spectaculaire terugval ten opzichte van vorige ronde is opvallend.

Het tekort in de schatkist is zelfs zo erg geworden dat het onmogelijk blijkt om ook maar één iemand te betalen die daar volgens de wet recht op heeft. De President, de ministers, Parlementsleden en alle medewerkers hebben zich deze periode uitgesloofd (het Parlement misschien uitgezonderd) zonder daar iets voor terug te krijgen. Ook officers blijven met lege handen achter. Digitalië, dat zwemt in het geld en er geen blijf mee weet, heeft besloten de armlastige Cyberische staat te helpen. Ze hebben aangeboden om de lonen van Cyberische officers te betalen.

Hoewel werd vermoed dat het hier om een grap zou gaan, heeft het CBI de transactie expliciet goedgekeurd en is inmiddels de eerste Cyberische officer betaald met Digitaliaans geld. De gelukkige was JanVanVeen. Zijn Zwollarse collega, Joep Eerlijk greep naast de vetpot omdat hij volgens Technix geen nieuwe speler is en eerder zou aanvallen dan verdedigen (Joep Eerlijk was één van de soldaten die Cyberië vorige ronde verdedigde, red.).

Het is opvallend dat Digitalië bijspringt om de Cyberische veiligheid te bekostigen. Ze hebben deze handelsperiode namelijk verschillende Cyberiërs weten failliet te schieten en aanslagen weten te plegen. Hoewel het geweld de laatste dagen sterk geluwd was, blijft het een verhaal om in de geschiedenisboeken vereeuwigd te worden. Velen vrezen namelijk dat het bij een eenmalige actie zal blijven, hoewel Cyberië al heeft laten weten dat ze hier wel meer pap van lust.