Een Nieuwe Winkel?

Auteur: Redactie

Sinds vorige ronde gingen er geruchten rond dat er een grote verandering op het programma stond in ronde 100. De overheid heeft gister via de nieuwsbrief laten weten dat er een aantal nieuwe winkeltypes zullen zijn komende handelsperiode. Helaas ging de overheid slechts beperkt in op de details, maar dankzij goed onderzoekswerk wist The Miniconomist een aantal details te onthullen.

Allereerst zal het vanaf deze handelsperiode onmogelijk zijn voor handelaren om na het bouwen van hun winkel deze nog verder uit te breiden. Een grotere winkel kan alleen bereikt worden door een nieuwe winkel te bouwen, welke groter is, of een grotere winkel te kopen. Hier komen ook nog andere problemen bij kijken: sinds elke winkel anders is en andere materialen gebruikt, zullen er aan elke winkel ook verschillende kosten verbonden zijn. Handelaren moeten dus van tevoren goed kijken welke producten zij nodig zullen hebben om de desbetreffende winkel te bouwen.

Tevens heeft elke winkel ook zijn eigen beperkingen. Zo zal de MegaStore meer beveiliging vereisen om hetzelfde niveau van beveiliging te krijgen als de Stenen winkel. De Marktstal en Schuur daarentegen hebben beperkte of zelfs helemaal geen beveiligingsmogelijkheden. Andere verschillen kunnen bijvoorbeeld teruggevonden worden in het gebruik van winkelborden, de grootte ervan, aantal benodigde kavels voor de winkel en limieten op het gebruik van marketing.

Tenslotte wil de Overheid ten stelligste adviseren dat handelaren eerst kijken voordat zij een winkel bouwen of andere acties uitvoeren met betrekking tot winkels. Deze kunnen significant verschillen ten opzichte van vorige handelsperiodes. De Overheid verwacht positieve effecten met betrekking tot het beroep makelaar, sinds zij het waarschijnlijk drukker zullen krijgen.