Cyberische politiek ontwaakt uit winterslaap

Auteur: TheFox

Handelsperiode 102 is op het moment van schrijven (7 mei 2012) nog maar net van start, terwijl de Cyberische politiek al volop actief is. Al voor de start van deze periode waren er meer dan honderd posts in zowel het Parlement als in het Achterkamertje.

Al meerdere periodes is er kritiek op de Parlementariërs. Volgens sommigen zouden zij niet actief genoeg zijn en alleen voor het salaris zetelen. Vorige handelsperiode is er dan ook voorgesteld om het salaris te verlagen tot een minimum om zo de activiteit van het Parlement te verhogen. Ondanks dat het wetsvoorstel uiteindelijk niet in het Cyberische wetboek is opgenomen, heeft de politiek haar activiteit wel hervonden.

Handelsperiode 102 startte met een Minderheidskabinet onder leiding van President Pedro Alvarez. Zijn Minister van Financiën: arjanisme, Minister van Justitie: The Eye en Minister van Onderwijs: Antonio Alvarez, allen lid van de partij De Gouden Munt.

Koud 24 uur na de start van de periode werd er een Motie van Wantrouwen jegens het voltallige Kabinet ter stemming gebracht, ingediend door grondstoffenman. Nog voordat de stemming tot een einde was gekomen, heeft de President ontslag genomen uit zijn functie. Hierdoor kwam Vice-President Kaze op de stoel van de President te zitten. Op dit moment lopen enkele stemmingen nog, maar het is duidelijk dat ook de Minister van Financiën zijn kantoor mag leegruimen (hij werd effectief ontslagen, red.). De Ministers van Justitie en Onderwijs krijgen het voordeel van de twijfel en mogen hun functie tot op heden blijven uitoefenen.

Niet alleen deze handelsperiode is het Parlement actief, ook vorige ronde laaide het politieke vuur al op toen Lijst Joep Eerlijk de stekker uit het Kabinet trok. Het lijkt erop dat de Cyberische politiek uit haar winterslaap is ontwaakt.