Interview met grondstoffenman

Auteur: onbekend

Na een nieuwe vergadering in het Parlement komt grondstoffenman, de voorman van Lijst Joep Eerlijk, naar buiten. Na lidmaatschap van enkele handelsperiodes waarin hij zetelde in het Parlement, werd hij voorzitter nadat de partijtop besloot om, al dan niet tijdelijk, uit de partij te stappen. Nadat martijn5 en Pedro Alvarez geen gehoor gaven aan een interview, waarin zij duidelijk maken absoluut geen mededelingen te willen doen naar het Cyberische volk, wilt grondstoffenman dit graag.

V: grondstoffenman, bedankt voor de tijd. Je bent naast supercop de enige politicus die wilt reageren op de huidige politieke situatie, wat vind je van het feit dat ex-President Pedro Alvarez en politiek leider van DGM, martijn5, niet willen reageren?
Ik vind het jammer dat hij niet wil reageren, journalistiek gezien is het altijd goed om het verhaal van twee kanten te horen. Als Pedro Alvarez dan besluit niet te reageren, mis je een stuk van de gebeurtenissen. Het getuigt ook wel van zwakheid dat je je niet over de gebeurtenissen heen kan zetten en gewoon het publiek geeft waar ze recht op hebben.

V: Het kabinet wegwerken leek eerst een erg moeilijke opgave en opeens komt supercop als DGM-lid het Kabinet omver werpen, wat vind je daar van?
Het Kabinet wegwerken was nooit onze bedoeling geweest, we waren gewoon compleet tegen de wapens legaliseren. Voor de rondestart zijn er drie dagen van overleg geweest in de achterkamers. We hadden er vertrouwen in door de meerderheid die we al hadden van onze 6 zetels. Van supercop vind ik het begrijpelijk. Je denkt bij een serieuze partij te zitten en dan beginnen ze opeens over wapens. Voor hem is KHP een goede keuze om zich politiek te ontwikkelen gezien het een nieuwe partij is met goede mogelijkheden.

V: Nu zijn er meerdere partijen in de oppositie die samenwerken en het huidige Kabinet controleren en al de President en Minister van Financiën naar huis hebben gestuurd, dit gaat nu redelijk goed maar hoe gaat dit als één van deze partijen volgende ronde in de regering komt, en de rest niet?
Als een van deze partijen in de regering komt, steunen we die partij, het is ook als geen partij in de regering komt zeker of we wel een meerderheid halen alhoewel ik dat wel verwacht. De kans op een kabinet met maar 1 van deze partijen is vrij klein. DGM zal naar verwachting niet gaan samenwerken met onze partijen.