Diggy Dex’s Drie Dagen & Tijni’s Tien Seconden

Auteur: Rats!

Na vier dagen in de 102de handelsperiode zijn er reeds twee slachtoffers gevallen: Diggy Dex, kersvers Koning op de Digitaliaanse Troon, en tijni, El Pesoaans houthandelaar.

De Hoofdrolspelers:
Technix: Criminal Mastermind uit Monapoli en Hofmeester van Digitalië, aangesteld door Diggy Dex.
Diggy Dex: Gangster en sinds eind vorige handelsperiode Koning van Digitalië. Naar verluid familie van Virtuaanse Captain of Industry Ronald.
You know me: Criminal Mastermind en Staatssenator, aangesteld door Diggy Dex.
Minimize: Criminal Mastermind uit El Peso die uit is op de troon.
Rats!: Criminal uit El Peso, die reeds enkele malen eerder met tijni in de clinch ging, onder andere omwille van een concurrentiekwestie.
loco_tazz: Criminal Mastermind uit Monapoli die volgens de laatste schatting om en bij de dertig personen uitgeschakeld heeft, waaronder verschillende koningen, presidenten en andere prominenten.
tijni: El Pesoaans handelaar die zich vaak in het midden van de concurrentiestrijd weet te plaatsen dat in het verleden ook al enkele malen moest bekopen.

De Tijdlijn:
Zondag 6 mei
Technix maakt een geïmproviseerde bom in zijn eigen huis, met als doel een aanval op Diggy Dex, die sinds vorige ronde de kroon draagt na een aanval op loco_tazz.
Die avond wordt Diggy Dex opgewacht op de site waar hij erts aan het delven was voor zijn winkel, hij krijgt er enkele schoten in de borststreek, maar later zal blijken dat geen van deze levensbedreigend waren.

Maandag 7 mei
14.00u: Een bom gaat af die het gepantserde glas van de koninklijke woning aan diggelen slaat. Later zal blijken dat het hier niet de verwachtte bom van Technix was. Een klein groepje onbekenden stormt het huis binnen, gehuld in Digitaliaanse capes en met zwarte maskers op. Ze maken gedurende een half uur jacht op Diggy Dex, die nadien levenloos terug wordt gevonden. Onderzoek wijst uit dat de onfortuinlijke koning bezweek aan de gevolgen van niet minder dan 7 kogelgaten, en zijn bewind wordt na drie korte dagen al ten einde verklaard.
14.04u: Minimize roept zich uit tot nieuwe Koning van Digitalië, hiermee de vermoedens bevestigend dat hij een aanzienlijke hand had in de aanslagen.
15.00u: Minimize, You know me en Technix ontmoeten elkaar en besluiten de bom die eerst voor Diggy Dex bedoeld was bij de woning van tijni te plaatsen en ook deze uit de weg te ruimen na enkele kleine conflicten.

Dinsdag 8 mei
14.00u: Technix weet ongemerkt de bom te plaatsen en zet de timer op 21.00u die avond, waarna hij enkele extra vuurwapens verwerft op ongekende wijze.
16.00u: Technix gaat op bezoek bij loco_tazz en vertelt hem over het plan, zich zo verzekerend van de steun van deze ervaren crimineel.
Loco_tazz weet ook aan wapens en kruit te raken en bereidt zich mentaal voor op de aanval.
20.25u: Technix raakt toevallig in gesprek met Rats! en besluit hem in vertrouwen te nemen. Rats! krijgt als taak het doelwit K.O. te slaan op het moment dat de deur open geblazen wordt.
20.30u: Verschillende samenzweerders beginnen op het doelwit in te praten en proberen hem te doen investeren in een MV die zich zou specialiseren in bommen, met als doel zijn financiële reserve en zijn wantrouwen gevoelig te doen dalen.
20.45u: Rats! neemt zijn positie in in zijn winkel even verderop in de straat, waar zijn knuppel reeds klaarligt.
20.50u: Aan de overkant van de straat nemen Technix en loco_tazz hun plaats in, waar zij in de Benzine- en Motoren-winkel van pkfpeters hun beurt afwachten.
20.51u: Telefonisch weet één van de samenzweerders tijni te overhalen de investering te doen. Tijni zet zich aan het werk achter de laptop en met één transfer is hij zonder het te weten enkele duizenden ISH’es dichter bij zijn eigen ondergang.
20.52u: Schijnbaar rustig keuvelend wandelt Minimize voorbij, een sigaret in de ene hand, de andere losjes in zijn jaszak. Niets doet vermoeden dat die jaszak zijn gevreesde .357 pistool van Monapolitaanse makelij herbergt.
20.55u: Tijni plaatst een grote order bij de Monapolitaanse winkel van Technix met zijn nieuwe MV: een grote voorraad kruit om de activiteiten van de MV op gang te trekken. De MV zal nooit producten op de markt brengen, het kruit en andere voorraden zijn op dit moment al verloren.
Op hetzelfde moment komt You know me door de straat aangelopen, zijn wapen trots in de hand, wat de meeste voorbijgangers meteen weg doet schrikken. Tijni is teveel afgeleid door de “gouden zaken” die hij doet en schenkt dan ook geen aandacht aan de opbouwende dreiging buiten.
20.59u: Rats! wandelt, knuppel losjes in de hand, rustig naar zijn point of entry, kijkt rond en knikt naar elk van de andere samenzweerders.
21.00u: De bom gaat af, vernielt grote delen van het woonhuis en de twee winkels die tijni ernaast gebouwd heeft. Rats! wandelt naar binnen langs de open geblazen deur en stapt zonder te aarzelen naar het bureau van tijni, waar hij zijn doelwit aantreft, verward door de explosie.
Hij haalt één keer uit, waarbij hij de knuppel breekt op het hoofd van tijni, die meteen K.O. is. Onmiddellijk daarop stormen de Criminal Masterminds binnen en vuren niet minder dan 11 schoten af, waarbij de schade onherstelbaar is en tijni uitgeschakeld is.

De aanval heeft niet langer dan tien seconden geduurd. Een anonieme bron in de groep wist ons te melden dat de aanvallen “goed opgebouwd waren uit relaties en timing.” “Wie er meedoen houd ik voor me”, vulde de bron aan, ” ‘t is een klein groepje in ieder geval en ‘t is goed georganiseerd.” Het lijkt de voorbode te zijn van een heropflakkering van de Digitaliaanse cultuur, iets waar reeds lang om gevraagd wordt, verdere evoluties volgen nog.