Interview met supercop

Auteur: onbekend

Het is in de avond, zondag 6 mei 2012. Terwijl op de eerste dag van de handelsperiode de meeste handelaren druk bezig zijn met produceren, stenen winkels opbouwen en het eerste binnenkomende geld tellen, laat supercop doodleuk het kabinet op dag één vallen door in te stemmen met de Moties van Wantrouwen tegen de President, Pedro Alvarez, en zijn ministers.

supercop was zelf een lid van De Gouden Munt en was in de vorige handelsperiode in de laatste week Minister van Justitie nadat het kabinet naar huis was gestuurd. Nu was supercop nog steeds DGM lid, hij besloot uit de partij te stappen wegens vermeende plannen om wapens legaal te maken en Roebelarendsveen te verkopen. Met enige humor besloot supercop de oppositie de zin te geven. Hij stemde in met alle moties en stapte over naar de Klein Handels Partij.

Een halve dag na deze nieuwe politieke ontwikkelingen konden wij supercop interviewen in zijn huis.

V: supercop, voordat we het over de huidige politieke situatie gaan praten, hoe werd je vorige handelsperiode Minister van Justitie?
A: Er werd heen en weer gegooid met moties en beschuldigingen naar het zittende kabinet, Ralgon had er genoeg van en bood zijn ontslag aan voor het hele Kabinet. In de laatste week waren er nog mensen over om de ministeries voor de laatste week te leiden, omdat Justitie mij goed ligt, ging ik Justitie doen.

V: Dankzij De Gouden Munt zit je weer eens in het Parlement, vervolgens ga je kritiek uiten op je ministers om vervolgens in te stemmen met moties, waarom is dat? Heb je nu niet je betrouwbaarheid overboord gegooid?
A: Met het verlaten van DGM en daarbij de meerderheid in het Parlement was ik me ervan bewust dat dit tot negatieve reacties kan en zal leiden, vooral bij leden van De Gouden Munt, toch voel ik mij niet minder betrouwbaar. Ik werd lid van De Gouden Munt om het beste voor Cyberië te geven, maar als er dan openlijk wordt gesproken over zaken zoals het legaliseren van vuurwapens en het afstoten van steden dan vind ik het Cyberische volk belangrijker dan mijn positie als Parlementariër en besloot ik naar het zwaarste middel te grijpen voor de Cyberiërs.

V: Wat is precies het probleem met het legaliseren van wapens, waar je zo fel op tegen bent?
A: Cyberië is een land waar handel voorop staat. In Digitalië is het gebruik van wapens wat normaler, en als mensen graag wapens willen gebruiken dan zijn ze meer dan welkom in Digitalië, en wat mensen daar doen moeten ze vooral zelf besluiten. In Cyberië zitten Nederlandstalige handelaren die zonder geweld en criminaliteit geld willen verdienen door middel van handel. Als je wapens gaat legaliseren, ontneem je de burger een stukje veiligheid. Buiten dat was de motivatie van martijn5 compleet verkeerd; hij beweerde dat legalisatie ten voordele van de staat is omdat de burger meer kosten heeft. Dit slaat totaal nergens op en martijn5 vindt kennelijk dat de burger moet betalen voor de overheid.

V: Je bent nu lid van de KHP, de Kleine Handels Partij, waarom?
A: Nog voordat ik DGM verliet, zat ik over de toekomst na te denken. Ik wilde eerst een eigen partij oprichten, maar toen ik mijn standpunten ging uitdenken, merkte ik op dat de Kleine Handels Partij standpunten heeft waar ik het zeer mee eens ben, toen besloot ik daar lid te worden.