Cyberië, rampperiode of topperiode?

Auteur: dj ricky

Zoals het al bekend is, gaat het niet goed in Cyberië. Vooral op het politieke gebied gaat het slecht. Maar ook de handel gaat niet helemaal perfect.

De Cyberische politieke partijen zijn weer zoals gewoonlijk aan het klungelen in het Kabinet, maar ook in het Parlement. Zo heeft martijn5 aan het begin van de ronde bekend gemaakt dat Pedro Alvarez als President zou optreden. Als ministers zouden Arjanisme (MvF), The Eye (MvJ) en Antonio Alvarez als MvO optreden.

Maar toen de ronde op zondag om 2 uur begon, ging het al fout. grondstoffenman had al gelijk tegen de 3 ministers en de President een Motie van Wantrouwen ingediend. Deze met de rede dat het Kabinet Roebelarendsveen wilden verkopen en dat wapens gelegaliseerd moesten worden. Dit waren enkel geruchten die rondgingen.

Het ging er in het Parlement fel aan toe over de geruchten. Zo gooiden de Parlementsleden flink wat argumenten in de strijd. Sommige Parlementsleden vonden het goed om wapens in Cyberië legaal te maken met als argument dat we dan onszelf zouden kunnen verdedigen. Anderen waren tegen omdat het dan de nieuwe kleine spelers zou afschrikken.

Pedro Alvarez had zelf al ontslag genomen omdat hij dacht dat de stemming voor de Motie van Wantrouwen tegen hem door zou gaan. Daarom heeft kaze zijn plek ingenomen. Hij was nog niet eens 1 dag President of er hing al weer een Motie van Wantrouwen aan zijn broek afkomstig van grondstoffenman. Hoe het verder gaat in de Cyberische politiek is nog onduidelijk.

Maar het gaat ook niet alleen in de politiek fout, ook de handel gaat niet echt lekker in Cyberie. Eurodam had een razende start, net als Zwollar. Maar Kronenburg en Roebelarendsveen komen ook weer ouderwets traag op gang.

In Eurodam ging de start weer als een speer. Er stonden de tweede dag van de ronde al megastore’s. In Zwollar was er nog niet eens een stenen winkel. Ook Kronenburg moet het doen met 5 à 8 echt actieve handelaren. In Roebelarendsveen namen de inwoners zelf het initiatief voor een goede handel en gingen de burgers van andere steden langs om inwoners te werven die dan mee konden handelen.

De elektronicawereld komt ook al langzaam op gang. Cyberië moet het nu een tijdje doen met 2 elektronicahandelaren in Eurodam. De andere steden wachten nog steeds op hun elektronicaleverancier.

Ik hoop dat het begin van de handelsperiode een goede start is op Cyberisch succes en dat de rest van de periode flink wat afgehandeld word.