Politieke Peilingen Week 1

Auteur: supercop (Politieke Peilingen)

In deze ronde is een nieuw initiatief ontstaan van bram10, supercop en grondstoffenman. Deze drie, waarvan supercop en grondstoffenman zetelen in het Cyberische parlement, houden door middel van polls bij op wie de Cyberiƫrs zouden stemmen als er nu verkiezingen zouden zijn.

In de eerste poll was er weinig tijd om te stemmen; slechts 22 uur, daarom zijn er slechts 16 stemmen genoteerd (op moment van schrijven zijn er al 26 stemmen voor poll 2)

Politie partijen en hun stemmen + zetels
Partij van de Toekomst – 1 stem – 0 zetels
Klein Handelspartij – 5 stemmen – 4 zetels
Passage – 0 stemmen – 0 zetels
De Gouden Munt – 4 stemmen – 3 zetels
Lijst Joep Eerlijk – 3 stemmen – 2 zetels
Lijst The Eye – 2 stemmen – 2 zetels
Kabouterbeweging – 1 stem – 0 zetels

Na de eerste politieke week waarin veel is gebeurd, lijkt de Klein Handelspartij de grootste partij die gelijk met vier zetels het Parlement in kan, met daarna De Gouden Munt, met daarachter LJE en LTE.
De jonge partij KHP lijkt flink te groeien, terwijl de Kabouterbeweging die twee zetels kreeg bij de vorige verkiezingen zijn zetels kwijtraakt, net zoals de iets oudere Partij van de Toekomst.

Ook meestemmen met de peilingen of je mening geven in de politiek? Peilingen worden gepost in de club Politieke Peilingen en in de gemeentehuizen van Kronenburg en Zwollar, mening geven op de andere polls kan in de club Politieke Peilingen van bram10.