Politieke week (19)

Auteur: grondstoffenman

Dit is de allereerste keer dat ik politieke week schrijf. Politieke Week heeft de bedoeling de politiek van Cyberië toegankelijk te maken. Hierbij word ik ondersteund door het initiatief ‘Politieke Peilingen’ die mij de (virtuele) zetelstand zal aanleveren.

Uitslag Verkiezingen ronde 102:
De Gouden Munt: 4 zetels
supercop
Kaze
martijn5
Rikkieboy1

Lijst Joep Eerlijk: 2 zetels
grondstoffenman
JanVanVeen

Klein Handels Partij: 2 zetels
A Lontra
Rysz

Partij voor de Toekomst: 1 zetel
Car-Dealertje

Kabinet:
President: Pedro Alvarez
Vice-President: Kaze
Minister van Financiën: arjanisme
Minister van Justitie: The Eye
Minister van Onderwijs: Antonio Alvarez

Al vanaf het begin van de ronde was het raak in de politiek. Al om tien over twee stonden er vier Moties van Wantrouwen te wachten voor het voltallige Kabinet. De oorzaak van de Moties waren volgens indiener grondstoffenman ideeën om wapens te legaliseren en Roebelarendsveen onafhankelijk te maken. De Kleinhandels Partij had de doorslaggevende zetels en besloot om Antonio Alvarez en The Eye te laten zitten. President Pedro Alvarez en Minister van Financiën arjanisme hadden echter niet meer het vertrouwen en werden met 7 zetels voor de motie weggestemd. Die laatste zetel kwam van supercop die tijdens de moties uit de fractie van De Gouden Munt stapte.

Deze daad werd door de oppositie als een heldendaad gezien, ‘Laten zien waar je voor staat’ werd er gezegd. Door De Gouden Munt werd deze daad echter als ‘schandelijk’ en ‘partijverraad’ gezien. De oud-fractiegenoten van supercop konden het dan ook niet laten om geregeld pesterijtjes te doen richting supercop, zoals het inbouwen van de kavels van zijn sub-account robin123.

Kaze volgde Pedro Alvarez op als president en zijn eerste daad was het zonder overleg aanstellen van grondstoffenman als Minister van Financiën. Geheel onverwacht nam grondstoffenman deze taak op zich wat tot enige verbazing leidde van zowel vriend als vijand. De Gouden Munt kreeg veel kritiek op deze actie, niet minder doordat bleek dat ze al vanaf het begin de Minister alweer wilden ontslaan. Momenteel loopt er een Motie van Wantrouwen van De Gouden Munt tegen hun eigen Kabinetslid die nog niet beslist is.

Huidige Verhoudingen:

De Gouden Munt: 3 zetels
Miqyel Alvarez
martijn5
Rikkieboy1

Lijst Joep Eerlijk: 2 zetels
JanVanVeen
?

Klein Handels Partij: 3 zetels
A Lontra
Rysz
supercop

Partij voor de Toekomst: 1 zetel
Car-Dealertje

Kabinet:
President: Kaze
Vice-President: martijn5
Minister van Financiën: grondstoffenman
Minister van Justitie: The Eye