Retourtje Minister

Auteur: grondstoffenman

Dit artikel is niet objectief. Als je daar niet tegen kan, sla hem dan over. Nee, dit verhaal vertelt het verhaal over een eens benoemde Minister van Financiën.

Afkomstig uit de oppositie, kwam het als een grote verrassing dat grondstoffenman als minister werd benoemd. Zelf ook verrast weigerde hij eerst deze functie, maar besloot het uiteindelijk toch te doen uit liefde voor het volk. De sluwe vossen van De Gouden Munt hadden echter een plannetje bedacht. Een goede manier om een lastig Parlementslid weg te krijgen.

Uw (ex-)minister begon opgewekt aan de taak die hem te wachten stond. Hij verbeterde het beleid en de financiën liepen perfect. De vossen zagen echter hun prooi en dienden een Motie van Wantrouwen in. Zich van geen kwaad bewust, keek de minister verbaasd naar deze motie en dacht: Ach, ik heb toch 7 zetels steun van KB, KHP en LJE.

De Klein Handels Partij nam het dapper als een ridder op voor de arme minister. Maar idealen maakten plaats voor belangen en de gieren van de Kabouter Beweging roken bloed. Als echte valseriken verraadden ze het onschuldige konijntje.

De Minister, zo goed als hij was, dacht dat de gieren een foutje hadden gemaakt met stemmen. De gieren waren hier namelijk flink aan het draaien. De opper-gier meldde dat ze geen vertrouwen hadden doordat de minister eerst geen minister wou zijn.

Ze zeggen dat eerlijkheid het langs duurt. Maar in dit geval twijfel ik. Met liefde voor Cyberië heb ik mijn taak geprobeerd goed uit te voeren, wat belemmerd is door de wraakzuchtige van De Gouden Munt. Hun reden was dat ik salarissen zou zijn vergeten. Waar het hen echter alleen maar om ging was dat ze meer salaris wilden afpakken van de burgers van de staat Cyberië.