Peilingen week 2

Auteur: Supercop (Politieke Peilingen)

Na 16 stemmen in week 1 zijn er 30 stemmen geteld voor de peilingen, en 27 voor de andere drie stellingen. Deze week in The Miniconomist gaan we deze resultaten bekijken. Ik wil u er op attenderen dat in deze week al na het neerzetten van de poll er enkele nieuwe partijen zijn ontstaan, welke wij ook gaan bespreken. Dit zijn Nieuwe Democratie van Philosopher, Sterk Cyberië van Rednax, Wapens Legaal Cyberië van Arjanisme en Democratische Piraat van Privaatrecht. Deze vier partijen zijn niet opgenomen in de peilingen van week 2.

Een andere politieke ontwikkeling is dat de partij van martijn5, De Gouden Munt, na deze handelsperiode zal worden opgeheven. In week 2 zal deze partij nog meedoen, vanaf peilingen week 3 zal DGM niet meer te kiezen zijn.

Resultaten Peilingen week 3
Partij van de Toekomst – 2 stemmen – 0 zetels – 0+
Klein Handelspartij – 8 stemmen – 3 zetels – 1-
Passage – 0 stemmen – 0 zetels – 0+
De Gouden Munt – 6 stemmen – 2 zetels – 1-
Lijst Joep Eerlijk 7 stemmen – 3 zetels – 1+
Lijst The Eye – 3 stemmen – 1 zetel – 1-
Kabouterbeweging – 4 stemmen – 2 zetels – 2+

Met één stem verschil blijft de Klein Handelspartij de grootste politieke partij, samen met Lijst Joep Eerlijk, de partij waarmee zij samenwerkte deze handelsperiode gevolgd door de huidige regeringspartij; De Gouden Munt. Als er nu verkiezingen zouden zijn met deze uitslagen, zou een coalitie KHP-LJE het gebruikelijkst lijken. Afgelopen politieke ronde lijkt de DGM veel te hebben geschaad.

Een andere “winnaar” in deze peilingen lijkt de Kabouterbeweging, die van 0 zetels stijgt naar 2 zetels. De partij Passage, die ook geen enkel lid heeft, blijft leeg qua stemmen. Aldus Reserved, de voorzitter van Passage, is zijn partij iets voor volgende ronde.

Legaliseren van wapens
Een ander discussiepunt was het al dan niet legaliseren van wapens. De regeringspartij DGM scheen dit een goed idee te vinden, hetgeen Pedro Alvarez en Arjanisme hun banen heeft gekost als President en Minister van Financiën. Ook Rednax moest het met zijn baan bekopen dat hij doormiddel van een verordening wapenverkoop tijdelijk legaal maakte. Wij vroegen uw mening over het al dan niet legaliseren van wapens, met de vraag “hoe denk je over het legaliseren van wapens?”
Wapens moeten gelegaliseerd worden – 5
Wapens moeten gelegaliseerd worden als de overheid zorgt voor meer officers en ziekenhuizen – 1
Alleen onder strikte regelgeving – 7
Helemaal niet legaliseren – 14
Totaal aantal stemmen: 27

Verder vroegen wij ons af hoe u denkt over de huidige politieke situatie, waarmee wij doelen op het gebrek aan voortgang en de cultuur om elkaar weg te stemmen. Wij vroegen u daarom: “Wie vind jij de schuldige aan de huidige politieke situatie:”
De regeringspartij (DGM) – 13
De oppositiepartijen – 10
Het Cyberische volk dat te verdeeld geeft gekozen – 3
Totaal aantal stemmen: 26

Verder vroegen wij uw mening over het feit dat grondstoffenman (LJE) werd aangenomen als Minister van Financiën door President Kaze (DGM), en vervolgens door een Motie van Wantrouwen afkomstig van martijn5 (DGM), die tevens Vice-President was, werd ontslagen. Wij vroegen u: “President stelt lastige Parlementariër aan als minister om hem te ontslaan”
Goed – 7
Misbruik van Motiewetgeving en ministerpost – 19
Totaal aantal stemmen: 26

Wilt u ook mee kunnen stemmen met peilingen, kom naar de club van bram10!