Politieke week (20)

Auteur: grondstoffenman

De week begon met het ontslag van grondstoffenman als minister van financiƫn. Hij werd ontslagen door een motie van wantrouwen van De Gouden Munt waarna het volk met ruim 70% dit gedrag afkeurde. Zijn opvolger zou gelaarsdekat1 worden, ook afkomstig uit Lijst Joep Eerlijk en ervaren als minister van financiƫn.

Ook president Kaze moest aftreden wegens het afkeuren van een beleidsmotie van Ron Steven. Ron eiste dat gelaarsdekat1 de nieuwe minister werd via die motie, maar Kaze wilde niet dat de parlementsleden daarover zouden beslissen. Volgens de wet is het echter niet toegestaan om moties af te keuren waarna Kaze ontslagen werd door de Federals. martijn5 werd de nieuwe president.
De staatskas was rijk gevuld wat de steden met de nieuwe minister nog meer begonnen te merken. De steden kregen zoveel budget als ze konden opkrijgen wat leidde tot veel massasubsidies.

Later deze week was er opschudding doordat burgemeester Rednax wapens legaliseerde in Roebelarendsveen. Roebelarendsveen staat bekend om het licht criminele karakter van de stad, maar desondanks was het parlement hier niet van gediend en adviseerde de Federals middels een motie over te gaan op ontslag van Rednax. De Federals gingen akkoord en de tot nu toe niet zo actieve PrivaatRecht volgde hem op.

Woensdags maakte martijn5 bekend niet verder te gaan als president, de redenen waren vrij onduidelijk aangegeven, wat dan ook leidde tot rumoer in het parlement. martijn5 maakte bekend dat in plaats van Miquel Alvarez, Ron Steven de nieuwe president zou worden. Digitaliaanse criminal masterminds besloten daarop Ron Steven failliet te schieten waarna uiteindelijk toch Miquel Alvarez de nieuwe en vierde president werd.

Huidig kabinet:
President: Miquel Alvarez
Vice-President:?
Minister van Justitie: The Eye
Minister van Onderwijs: Antonio Alvarez