Bahthoevedorp boven

Auteur: bonanza

Ontkennen heeft weinig zin en niemand zou me toch geloven: Ik was extatisch toen ik vernam dat Bahthoevedorp, de mooiste stad van de Federatie, tijdens handelsperiode 104b vanonder het slib zou worden gehaald waar het al 34 periodes onder ligt. Ik heb in tussentijd al tientallen print screens gemaakt met Bahthoevedorp als duidelijke locatie, maar waarom zou het hierna moeten eindigen?

Hoewel ik misschien niet de meest onpartijdige persoon ben om een oordeel te vellen, wind ik er geen doekjes om: Bahthoevedorp zal deze tussenperiode winnen. Net zoals in de gloriedagen van weleer is Bahthoevedorp de actiefste stad van de Federatie (vrijdagochtend bijgetreden door Gold Coast) en bezit het de teamgeest die heeft geleid tot verschillende eindoverwinningen. Het was van meet af aan zeer duidelijk wat iedereen zou handelen en we zouden elkaar niet in de weg lopen. Alle producten werden aangeboden, iedereen maakte winst.

Daarbovenop konden we rekenen op een stevige lading van de beste Digitaliaanse schutters, een noodzakelijkheid tijdens deze tussenperiode. Zij zouden ervoor zorgen dat de straten van de tegenstanders herleid zouden worden tot kolkende rivieren van stollend bloed. Afgaand op het aantal gerapporteerde aanslagen denk ik met volle overtuiging te kunnen zeggen dat de Bahthoevedorpenaars veruit de meest actieve criminelen waren en het meeste schrik aanjagen wanneer ze voet zetten op vijandig gebied.

Bahthoevedorp verkoos ook als eerste stad een internationale koers. De haven lag er al zeer snel en van zodra ook Gold Coast volgde, monopoliseerde Bahthoevedorp meteen alle scheepsroutes, een tactiek die ze hebben herhaald nadat ook YenVille toetrad tot de internationale gemeenschap.
Een bewijs van de uitstekende samenwerking in deze wondermooie stad kan gevonden worden in het feit dat Bahthoevedorp er enkele dagen geleden en tot op heden nog steeds als enige in geslaagd is om een vliegtuig te bouwen en te verkopen aan de Federals.

Het is nu dus wel duidelijk dat Bahthoevedorp erg goed bezig is, maar dat garandeert nog steeds geen succes. Hoe vergaat het de andere steden, bekeken vanuit het Bahthoevedorpse perspectief?

Het Engelstalige Gold Coast werd van meet af aan beschouwd als eens van de grootste concurrenten. De Bahthoevedorpenaars waren dan ook verheugd dat deze stad als tweede een haven bouwde. Zo kon de stad uitgroeien tot een waar wingewest van Bahthoevedorpse dieven en schutters, die ervoor zorgden dat de lijnvaart Gold Coast-Bahthoevedorp systematisch intensiever werd gebruikt dan de lijn Bahthoevedorp-Gold Coast. Deze balans en het feit dat ze er maar niet in slagen om voldoende samen te werken om een vliegtuig te produceren, zou ervoor moeten zorgen dat Gold Coast niet meedingt naar de eindoverwinning.

Nog slechter vergaat het YenVille. Deze stad op het Ibishaanse eiland kreunt onder de interne twisten. De voltallige familie Alvarez is er onder gebracht en zij hebben meteen de macht gegrepen, zeer tot ongenoegen van andere handelaren. Diverse schietpartijen en de aanstelling van diverse officers moeten ervoor zorgen dat de macht bij Alvarez geconsolideerd blijft, waardoor inwoners die niet tot de Alvarez-clan behoren, aan het muiten slagen. Het lijkt erop dat YenVille vanaf dag één al niet meer meedoet voor de eindoverwinning.

Moeilijker te doorgronden is Tripolire. Deze van oorsprong Digitaliaanse stad wordt voornamelijk bevolkt door grote Cyberische handelaars en Digitaliaanse schutters, een soort ‘Bahthoevedorp light’. In tegenstelling tot de andere steden hebben zij gekozen voor de tactiek van isolement. Er is erg weinig geweten over het wel en wee in Tripolire en het ziet ernaar uit dat er ook weinig interne twisten zijn. Dat zou erop kunnen wijzen dat de stad een ernstige kandidaat is om de eindwinst te claimen. Toch duidt het feit dat ze nog geen vliegtuig wisten te bouwen en hun kaart er nog het beste gevuld uitziet met resources er op dat niet alles naar wens gaat. Ze hebben geen last van Bahthoevedorpse criminelen, maar hun handel lijkt toch niet echt van de grond te komen. Misschien missen ze wel wat gulle ondernemers die in Bahthoevedorp de handel meteen hebben laten exploderen en beschikken ze over gefrustreerde Digitaliaanse criminelen die maar al te graag het buitenland zouden willen opzoeken om erop los te gaan schieten, maar worden tegengehouden door de Cyberische ondernemers.

Resten alleen nog de kluizen. Zij zullen mogelijk bepalend zijn in het aanwijzen van de overwinnaar. Nog geen enkele stad heeft publiekelijk aangekondigd dat ze een van de kluizen wist te kraken, wat erop zou kunnen wijzen dat dat ook nog niet gebeurd is. Als Bahthoevedorp, Gold Coast of YenVille erin zou slagen om een kluis te kraken, zal het op zijn minst Tripolire verplichten om de grenzen te openen. Zij kunnen immers niet het risico nemen om door hun koppig isolement de eindoverwinning door hun neus geboord te zien. Dat biedt nieuwe perspectieven.

Kortom: Bahthoevedorp zal winnen. Ik zou ervoor pleiten om de stad daarvoor te belonen met een terugkeer in de ‘normale’ Federatie. Ze verdient het. Bovendien kampen we te vaak met een tekort aan goud en je kent de leuze: Bahthoevedorp met haar gouden kaart, is zeker uw bezoekje waard! Ik verwacht jullie allemaal volgende handelsperiode terug te zien op de Gouden Boulevard!