New kid in town

Auteur: entertje

Roebelarendsveen, Cyberië, zoveelste handelsperiode.

Ik denk dat het zo een 15-tal maanden geleden is dat ik de Federatie verliet in een zwaarmoedige bui na een zeer depressieve handelsperiode. Nou eigenlijk waren het meerdere dramatische handelsseizoenen achter elkaar die ervoor zorgden dat ik zeer overstuur het gebied verliet. Na veel omzwervingen ben ik dan toch uiteindelijk weer terug beland in het ‘beloofde land’.

Ik ben er zeer verbaasd over hoeveel dingen er in zo’n korte tijd van een klein anderhalf jaar zo erg kunnen veranderen.

Niet alle vier de landen hebben dezelfde regelgeving. Niet alle steden in één van die vier landen hebben dezelfde regelgeving.
~Dingen zoals veilingen voor havens;
~Dingen zoals regelgeving voor het opwaarderen van kavels;
~Dingen zoals regelgeving voor het maximaal bezit van grond langs de hoofdweg van het industriegebied;
~Dingen zoals burgemeesters toestaan om naast het burgervaderschap ook handel te bedrijven;
~Dingen zoals nieuwe bouwvoorschriften.

Ik zou nog veel meer dingen kunnen opnoemen hier die me zo gauw nu even niet te binnen schieten, maar dingen veranderen gewoon in korte tijd.

Voor de meeste inwoners, die altijd hier waren ten tijde van deze nieuwe veranderingen, zijn ze gewoon geworden, maar voor nieuwe inwoners uit andere delen van de wereld, of voor terugkerende, heimwee hebbende mensen zoals ik is het zeer moeilijk om snel door te hebben wat er gaande is.

Het duurde daarom ook zeer lang vooraleer ik m’n draai gevonden had en ik kon nog net de laatste 4 vrije kavels aan de hoofdweg in Centropolis opkopen.

Op de buitenste 2 van die 4 aaneensluitende kavels bouwde ik eerst een clubhuis voor de gamende jeugd uit de buurt en daarna vervolgens m’n shop. Daarna verkocht ik de middelste 2 van die 4 kavels met een shop erop aan andere handelaren van buiten de stad, toen niet wetende dat ik 2 naast
elkaar liggende kavels aan de weg moest hebben om een grotere winkel te maken, dus paniek, paniek, paniek.
Het is uiteindelijk toch nog goed gekomen met een hoop investering in tijd en moeite en met veel hulp van andere handelaren in Virtua. Uiteindelijk, zo vlak voordat de havens van Virtua gebouwd waren, heb ik dan mijn derde shop in Virtua gemaakt.

Ik miste m’n ouwe goeie kennissen van vorige handelsseizoenen en kon die draai die ik dacht gevonden te hebben toch eigenlijk niet echt vinden in Virtua, dus ik bedacht een super solide plan toen ik eenmaal naar de kaart van de Federatie had gekeken. Ik besloot te verhuizen naar Cyberië, naar het stadje wat me het meest aan het hart ligt, namelijk Roebelarendsveen.

De kaart zag er zeer belovend en goed uit en de goudvelden riepen m’n naam vanaf de kaart: “kom ons leeggraven entertje, kom hierheen en je krijgt gouden bergen.” Het super solide plan bestond mede uit het feit dat het net leek op satellietfoto’s, alsof de goudvelden van Eurodam nog onbezet waren en ook op de kaart van Eurodam schenen die goudvelden me toe te roepen om te komen graven daar.

Dus ik verhuisde met het plan om eerst het mooie Roebelarendsveen van het ieder seizoen opnieuw terug groeiende goudwonder te ontdoen, om daarna door te gaan met de goudvelden van Eurodam. Ik had speciaal een gemakkelijk verhuisbaar magazijn gehouden van maar 10 m², zodat verhuizen niet een te groot geldprobleem zou zijn.

Alles ging goed, tot de dag dat ik wilde verhuizen naar Eurodam en alles wat op satellietfoto’s van Eurodam te zien was eens met eigen ogen ging bekijken. Ik schrok echt van wat ik zag daar in Eurodam. In de week dat ik druk bezig was om Roebelarendsveens goud te leveren, had een erg slimme handelaar van Ibisha-eiland bijna alle beschikbare goudvelden op Eurodams grondgebied aangekocht, dus daar ging m’n perfecte super solide plan.

Het gaat te ver om alles te vertellen wat ik al heb meegemaakt in deze korte handelsperiode die nog niet eens voorbij is, dus ik wil graag besluiten met de volgende paar zinnetjes:

~Probeer terugkerende en/of nieuwe handelaren te helpen in plaats van te proberen om geld
aan ze te verdienen, immers dat wat je geeft kun je terugverwachten ook. Je kunt meer verdienen aan mensen over langere periodes als je ze goed behandeldt. Als je een handelaar z’n ISH’jes uit z’n zak probeert te halen zonder daarvoor ook zelf iets terug te doen, dan kun je verwachten dat diegene, misschien niet nu, maar toch zeer zeker in de nabije toekomst eens iets niet zo aardig terugdoet bij jou…