Het Weerwolvenspel

Auteur: ikenco

Het Weerwolvenspel, een spel in een spel eigenlijk. Na het fantastische idee van Car-Dealertje begonnen de inschrijvingen.
De 28ste begon het spel, met z’n tienen woonden we in het dorpje Wakkerdam, hiervan waren 2 weerwolven, TheFox en ikzelf, een ziener namelijk dj ricky, een heks, namelijk gelaarsdekat1 en Rysz als cupido. De overige inwoners van Wakkerdam waren nietige burgers die verder niets konden.

Dag 1. Als weerwolf is het heel handig als je jezelf overdag goed kan verdedigen, daarom was ik eigenlijk burgemeester geworden, althans dat probeerde ik. Maar na een beetje overleg met een aantal mensen en door ze niet echt veel keuze te bieden werd ik even later tot burgemeester verkozen.
Samen met TheFox besloot ik dat we als eerste Juizyboy1 op gingen eten. Na een heerlijke maaltijd ‘s nachts te hebben gehad kwam dag nummer twee.

Dag 2. Als eerste kreeg ik het slechte nieuws te horen. Samen met grondstoffenman moesten we “de geliefde” spelen. Deze twee gingen altijd samen dood. Dit had één heel groot voordeel voor mij. Ik had een “extra stem” gezien hij nooit op mij zou stemmen gezien hij dan zelf ook dood zou gaan. Ja, hij was met mij een wolfje samen. Als burgers samen besloten we Rysz er uit te stemmen, eigenlijk de wraak op cupido. Zo, dat was er weer een minder.

Slachtoffer twee van de wolfjes werd Pedro, het was wel erg gemakkelijk kiezen toen hij zelf zei, als ik morgen dood ben is gelaarsdekat1 een wolf. Bedankt Pedro, je smaakte erg lekker!

Dag 3. Pedro zou niet meer wakker worden, sterker nog, er lagen alleen nog wat botjes. Na een beetje te lobbyen was de keuze ook niet moeilijk. siemenrey stemde op dj ricky, dus was het niet moeilijk om hem eruit te stemmen. Samen met TheFox besloten wij Ralgon op te eten.

Dag 4. Jammer genoeg was het kleine heksje er ook nog en redde zij Ralgon. Jammer genoeg gebruikte ze het andere drankje om van mij af te zijn. Zo ook van grondstoffenman die van verdriet overleed. Spijtig genoeg hebben we niet kunnen winnen. Al snel kwam er uit naar voren dat TheFox de andere wolf zou moeten zijn en deze werd er dan ook nog uit gestemd. Een spel dat snel afgelopen was, maar wel vol zat met hoogtepunten. Gelukkig dat het maar eens spelletje is.

Het spel was enorm leuk om aan mee te doen en ik hoop dan ook dat er spoedig een volgende editie zal komen, wel zou het leuk zijn als deze eerder zou beginnen, en met meer spelers, maar het is en blijft lastig deze te vinden gezien actief genoeg zijn ook best een vereiste is.

Was getekend,
De Wolvenburgemeester van Wakkerdam
Rrrraaawwwwwwwww