A Lontra: 10e keer burgemeester Zwollar

Auteur: Dj Ricky

Er komt een keer een tijd dat je iets voor de 10e keer doet, je 10e handelsperiode of je 10e chip verkocht. Zo heeft A Lontra ook iets voor de 10e keer gedaan. Deze handelsperiode is A Lontra voor de 10e keer burgemeester van Zwollar en daar kunnen we wel een feestje voor bouwen. Ik bouw geen feestje voor de burgemeester, maar vraag wel om een interview. Dit is dus de interview met de beste burgemeester, de enige echte A Lontra.

Wat was de rede voor jou om weer als burgemeester van Zwollar te spellen deze handelsperiode?
“Zoals je hiervoor inderdaad genoemd heb ben ik voor de 10e keer burgemeester van de prachtige stad Zwollar. Tot aan deze ronde ben ik dus negen keer burgemeester geweest. Dit getal staat echter niet mooi. Hiervoor wilde ik graag voor de tien gaan, en dit is dus ook gelukt.”

De Zwollaarse handel is al een paar handelsperiodes zwaar geweest voor de burgemeesters omdat het zo goed ging allemaal. Hoe heb jij het volgehouden om de Zwollaarse handel goed op peil te houden?
“Dit is zeer zeker een kwestie die niet makkelijk te doorgronden is. Het feit is echter dat het zwaartepunt van de taken van de burgemeester toch vooral aan het begin van de ronde ligt. Met handelsactiviteiten van deze omvang daalt de kavelstaat vrij snel voor Zwollarse begrippen. Het is dan dus ook zaak om deze met een constante frequentie te blijven verhogen door parken te bouwen en met behulp van diamantboren de wegkavelstaat op te hogen. Ook moet je oppassen dat je niet met een tekort aan vrije wegkavels komt te zitten. Dit is deze handelsperiode niet het geval geweest, omdat het mij gelukt is om op tijd extra wegen aan te leggen. Het probleem van tekort aan parkeerplaatsen hebben we eigenlijk ook nauwelijks gehad, door ook daar toch zo snel mogelijk in te investeren. Wat dus het punt is, is dat je bij een actieve stad sneller spullen binnenkrijgt waarmee je voorzieningen kan aanleggen die in dat geval ook sneller nodig zijn. Met een minder actieve stad krijg je de producten minder snel binnen, en zijn de voorzieningen wel iets minder snel nodig. Waar het dan wel vaak misgaat is dat er mv’s vanuit andere steden komen die jou kavelstaat omlaag halen. Dit wil nog wel eens voor de nodige stressvolle momenten zorgen bij burgemeesters, maar daar heb ik nu weinig last van gehad.”

De wegkavels en de parkeerplaatsen waren geen probleem, net zoals de export. Zijn er verder wel problemen geweest die moeilijk te doorgronden waren of moeilijk op te lossen?
“Het was de eerste keer dat ik burgemeester was, en hierbij ook mocht handelen. Je zou dus kunnen stellen dat dit het gene was, wat het moeilijkst was om mee om te gaan. Achteraf gezien viel dit uiteindelijk ook wel mee. Misschien komt dit ook omdat ik zelf de electronicabusiness in ben gegaan, en mij daarmee vooral heb beziggehouden met de verkoop van de nieuwste computers, telefoons, alarmen en machines. Dit beviel mij op zich wel voor deze ronde, aangezien je voor deze producten niet ontzettend veel hoeft te doen.”

Niet veel problemen dus, zijn er ook nog goede of bijzondere dingen gebeurt?
“Het beste wat gebeurd is, is natuurlijk dat ik de burgemeestersverkiezing gewonnen heb, en op die manier aan mijn tiende termijn als burgemeester van Zwollar kon beginnen. Wat mij ook wel deugd deed is dat Tha Game Master werd ontslagen als burgemeester van Eurodam en werd opgevolgd door ikenco. Dat Tha Game Master werd ontslagen was op zichzelf niet echt heel goed of slecht nieuws, aangezien ik niet echt iets met of tegen hem heb. De verkiezingsoverwinning van ikenco die daarop volgde betekende echter dat 50 procent van de burgemeesters van Cyberie afkomstig was van de politieke partij KHP. Ik was dus ook blij om te zien dat mijn zeer gewaardeerde collega ikenco de opvolger werd van Tha Game Master.”
“Het was me een waar genoegen om dit interview bij jou af te mogen geven, dj ricky. Bedankt voor dit gesprek in deze sfeervolle ruimte.”

Jij ook bedankt voor deze vragenronde. Mijn party house is inderdaad sfeervol met al die disco lichten. Veel succes met de rest van de handelsperiode.