Burgemeester Eurodam

auteur: Dj Ricky

Zoals bekent zijn er wat problemen geweest in de Cyberische hoofdstad Eurodam. Ze hadden met een burgemeester probleem te kampen en de problemen stappelden zich op, waaronder ook de kavelstaat een probleem werd. Een hopeloze actie van de huidig burgemeester om de kavelstaat te redden met diamanten, werd door het CBI en de Federals hard aangepakt omdat het niet volgens de regels zou zijn gegaan.

Het begon allemaal in de 1e handelsweek van de handelsperiode. Oud-burgemeester Tha Game Master had handelsperiode 106 met succes Eurodam op weg geholpen. Hij had zich daarom ook verkiesbaar gesteld om als burgemeester voor Eurodam in handelsperiode 107 door te gaan. Hij was ook de enige handelaar die zich verkiesbaar had gesteld. De burgemeester was met 14 stemmen opnieuw de burgemeester in Eurodam, dat al te verwachten was.

Jammer genoeg gebeurde ook wat er al eerder verwacht was. Burgemeester Tha Game Master was niet actief genoeg, waardoor de handel in Eurodam al behoorlijk verwaarloosd was. De handelsperiode was pas 2 dagen gestart en er moest al een burgemeester vervangen worden. Na een langzame reactie van de president Joep Eerlijk is er uiteindelijk een interim-burgemeester in de plaats gekomen. Car-Dealertje was de gelukkige die Eurodam weer een handje kon helpen in de tijd van de tussentijdse verkiezingen, georganiseerd door de president.

Na veel gedoe bij het aanmelden voor de verkiezingen, waren ikenco en martijn5 degene die mochten strijden om de stemmen. Het was teleurstellend om te zien dat er handelaren waren die allemaal met subjes op martijn5 gingen stemmen. Zo waren er volgens betrouwbare bronnen dat er passage leden waren die martijn5 als burgemeester van Eurodam zagen. Na de verkiezing nog voordat de stemmen waren geteld, trok martijn5 zich terug, wat automatisch leidde op een overwinning voor ikenco.

Na een halve week was er dus eindelijk een vaste burgemeester in Eurodam. Ikenco had hard gewerkt om de handel weer op gang te krijgen (wat interim-burgemeester Car-Dealertje al gedeeltelijk voor gezorgd had). Echter toen de handel in Eurodam weer op dreef was, kwam er een ander probleem. De kavelstaat zakte steeds verder weg en de burgemeester had er een groot probleem mee. Parkjes bouwen ging lastig vanwege onmogelijke export, dat aan het begin van de ronde was neergezet. Het goudveld was het grootste probleem, omdat het als snel was leeg getrokken door de handelaren. Dat was overigens een geliefde plek voor goudhandelaren.

De Federals gingen hadden ook een nieuwe regel erbij geplakt. Als de kavelstaat aan het einde van de ronde niet boven de 90 zou eindigen, zouden de prijzen voor de kavels in dat land omhoog gaan. Aangezien dit het probleem in Eurodam groter maakte ging de burgemeester op zoek naar een andere manier. Parkjes bouwen lukte niet zo, dus ging de burgemeester over op diamanten. De burgemeester van Kronenburg, Remcowouter, had hetzelfde probleem en ging ook over op diamanten. Met het geld dat ze met de handel verdiend hadden gingen ze op zoek naar diamanten en hadden ze in de grond gestopt.

De kavelstaat leek op deze manier gered te zijn, maar het werd alleen maar erger. Het CBI had bommen af laten gaan in Cyberiƫ, een groot deel van de bommen in Eurodam en de rest in Kronenburg. Dit was door het CBI gedaan om de kavelstaat weer omlaag te halen om de kavelstaat weer te zetten zoals het was voordat de diamanten de grond in gingen. Het CBI had verklaart dat ze die bommen af hadden laten gaan omdat er voor de diamanten geen toestemming was gevraagd. Nadat de burgemeesters toestemming hadden gevraagd konden ze weer opnieuw beginnen met de diamanten.

Tot zover de opgelopen problemen in Eurodam, die met flink wat hulp van de Eurodammers zelf en wat buitenstadse handelaren opgelost zijn. Zal de situatie in Eurodam erger worden of komen de tophandelaren uit Eurodam deze ronde? We zullen het zien.