De handel vol overheidsgeld

Auteur: ikenco (Cyberisch Minister van Financiën)

Met een goede hoop begon het nieuw aangestelde kabinet van ND, LJE en KHP aan deze handelsperiode. Met een fris team van ministers die met ervaring en nieuwe ideeën de ronde invlogen. De eerste stukken kwamen al snel en er ontstond een nieuwe en zeer snel opbloeiende handel waar er al heel snel meer ontstond.

Handel, hoe kunnen we zonder geld? Door de vele subsidie die al vroeg in de rondewaren uitgedeeld, hebben vele handelaren een goede start kunnen maken. Zelfs met de vele leerlingen die vanuit heel Nederland naar onze handelsnatie waren gekomen, kwamen we in versneld vaarwater, maar deze economische voorspoed eiste ook zijn tol.

De subsidieregeling werkte iets te goed waardoor we uiteindelijk een stukje van onze handel in moesten leveren in de vorm van een aantal regels voor mayors. Deze kwamen onder andere naar voren in het tijdelijk niet uitkeren van de belasting toegevoegde waarde. Steden hadden het lastig en op het ministerie zaten we ook met het probleem dat er weinig geld beschikbaar was.

Gelukkig dankzij een tweetal handelaren die in Kroneburg gevestigd zijn, hebben we meer inkomsten gehad. Hierdoor ging de staatskas weer omhoog. Daardoor hebben we steden kunnen geven waar zij recht op hebben en de aanvragen voor subsidie die nog open stonden heeft het ministerie binnen de gewenste termijn voldaan.

Door de goede samenwerking van overheid, handelaar en stedelijk bestuur hebben we ervoor kunnen zorgen dat ook dit begin van de handelsperiode weer heel goed verloopt.

Voor volgende periode is het verstandig om in de eerste dagen een bepaald bedrag beschikbaar te stellen per handelaar en dit later nog een keer, dat lijkt me beter voor de staatskas en beter voor de steden zodat deze ook ongeremd geld kunnen laten doorvloeien naar de handelaren.

Voor nu roep ik op om nog zoveel mogelijk subsidies aan te vragen, voor meer informatie, zie het ministerie van financiën!

Was getekend, Uw Minister van Financiën,
ikenco
Want eerlijk voor iedereen is hetgeen wat we willen.

Post navigation