MvJ stapt op

Auteur: Mr Geld

Vijf dagen na de aanstelling heeft Tresias Aegirsson enkele dagen geleden zijn baan als minister van Justitie opgezegd in het Parlement. Inside bronnen onthullen de oorzaken en gevolgen.

Op 15 november, iets na half elf ‘s avonds heeft Tresias Aegirsson in het Parlement officieel bekendgemaakt dat hij de taak van minister naast zich neerlegt. Hieronder een citaat uit die post:

Geacht Parlement,
ik bied hierbij mijn ontlsag aan. Ik kan helaas niet meer werken met de Vice-President en de President. Zij stralen een te laag vertrouwen in mijn functioneren als Minister uit, dat dit ook echt doorwerkt op mijn functioneren.
Tevens steunt mijn partij mij niet volledig. Zo mag ik niet meer handelen van bepaalde spelers, met bepaalde spelers. Dit vind ik een uiterst slechte zaak.
Ik wens jullie een prettig handelsperiode toe verder en succes met het zoeken van een vervanger.
Met vriendelijke groet,
Tresias Aegirsson

Afgezien van vijf hoofdletterfouten, kunnen aan dit bericht meerdere dingen afgelezen worden. Om te beginnen geeft hij zelf aan niet genoeg vertrouwen te krijgen, maar algemeen wordt vermoed dat er meer achter zit.

De eerdergenoemde had namelijk Reserved aangenomen, die niet bepaald onomstreden is. Zo heeft Reserved twee rechtszaken aangevraagd in de Openbare Rechtbank, waarvan wordt gezegd dat het beide onzinrechtszaken zijn (bij de tweede rechtszaak klaagde hij Joep Eerlijk aan “omdat het kan” op basis van “mijn mening“), waardoor de betrouwbaarheid vanzelfsprekend zwaar onder druk komt te staan.

Of de eerste rechtszaak een onzinrechtszaak is, zal nog moeten blijken uit hoe de rechtszaak gevoerd wordt. Wel zeggen bronnen dat het wel zo is, met de volgende argumentatie:
Zowel traag begrip als Reserved handelen ijzer en zijn dus concurrenten, met justinote en Godlikespie als grote klanten. Grote klanten van scheppenhandelaren zijn natuurlijk steenhandelaren, ergo Tresias Aegirsson en Boekhoorn. De lont werd in het kruit geworpen toen traag begrip zijn TB steentjes MV oprichtte. De openbare aanklager zou traag begrip al niet aardig gevonden hebben, maar nu keerde ook justinote zich tegen hem. Samen zouden zij het plan hebben gemaakt om een rechtszaak te starten om hem aan te klagen voor illegale goederen met een vals getuigschrift van justinote.
Bronneninformatie! Geen persoonlijke mening van de schrijver.

gelaarsdekat1 is de advocaat van de aangeklaagde en zei in het ministerie van Justitie dat Tresias Aegirsson als minister verantwoordelijk is voor de openbare aanklager. Eerder zou Ralgon de ex-minister gewaarschuwd hebben dat de openbare aanklager een allesbehalve goede reputatie heeft door de vorige handelsperiode, waarin Lijst Joep Eerlijk, Nieuwe Democratie en Passage een coalitie gevormd hadden. In die periode is Reserved al veroordeeld voor het opdracht geven om Magnus Andersson te beschieten. Ook zou Ralgon gezegd hebben dat Reserved na zijn eerste fout ontslagen moest worden. Hieruit zou hij opgemaakt hebben dat hij niet met Passage mocht handelen.

Terugkoppelend op het bericht van Tresias Aegirsson: hij heeft door het bovenstaande blijkbaar niet het gevoel gesteund te worden door zijn partij en heeft daarom besloten op te stappen.

De grote vraag is nu echter: wie wordt de nieuwe minister van Justitie? In de club Coalitie is te lezen dat Joep Eerlijk aan mariadoc vraagt om gelaarsdekat1 de nieuwe minister te maken. Gevraagd antwoordde hij: “Het is wel onverwacht“.
Het zullen nog interessante dagen worden, dat staat vast.