Ooit… Cyberië, Het verzonnen scheppingsverhaal

Auteur: Gunnar Andersson

OOIT, op een stuk land, leefde een groep van handelaars. Het land was gevuld met grondstoffen. Op een dag dacht één van de handelaren: Met al die grondstoffen zouden we toch gemakkelijk handel onder elkaar kunnen opstarten? Deze handelaar deelde zijn idee met de anderen en die waren laaiend enthousiast. Ze bouwden een straat vol met winkels. De handelaren noemde dit land Cyberië.

Maar na een tijdje begonnen ze ruzie met elkaar te krijgen. Eén handelaar dacht: dit kan toch zo niet verder? Iedereen was hierover eens. En zo ontstonden de steden. Men gaf ze de namen Bahthoevedorp, Eurodam, Roebelarendsveen en Zwollar. Rust was weergekeerd. Echter, na een lange periode kreeg één van de steden het moeilijk, namelijk Bahthoevedorp. Het ging zelfs zó slecht, dat Bahthoevedorp ten onder ging. En toen waren er nog drie steden… Tot op heden leven de drie steden in vriendschap met elkaar. Elke handelaar leeft in grote rijkdom.

Dit is een scheppingsverhaal, die berust op fantasie. Enkel de namen komen overeen met de werkelijkheid. Alle andere overeenkomsten met de werkelijkheid berusten op puur toeval.